Eifel Nagydíj
Ferrari, Charles Leclerc, Maranello, Factory
Fotó: Scuderia Ferrari
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Leclerc F1-es autóval ébresztette Maranellót! (Videók)

Forma-1-es versenyautó motorbőgésére ébredt csütörtök hajnalban Maranello! A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc ugyanis a Scuderia gyárából „lábon” vitte el idei versenyautóját a közeli Fioranóba, hogy felkészüljön a hamarosan kezdődő F1-es idényre!

Három és fél hónap, egészen pontosan 110 nap telt el az utolsó barcelonai tesztnap óta, ekkor gurult utoljára pályára a Ferrari Forma-1-es csapatának idei, SF1000-es kódjelet viselő versenyautója, a koronavírus-járvány miatt ugyanis elmaradt a március közepére tervezett idénykezdet.

A világbajnokság végül július első hétvégéjén rajtol majd el Ausztriában, a Ferrari csapata pedig természetesen gőzerővel készül már az új idényre. Ennek keretében ma házi tesztpályáján, Fioranóban járatja egy kicsit be idei autóját, méghozzá Charles Leclerc-rel a volánnál.

A csütörtöki munkanap ráadásul igazán stílusosan kezdődött a monacói számára, Leclerc ugyanis elautókázott a tesztpályáig Maranelló utcáin, kihajtva a Ferrari-központból, az ikonikus Officina Classichéből, ahol korábban a versenyrészleg központja volt. Leclerc ugyanazon a kapun gurította ki idei F1-esét, melyen Enzo Ferrari 1947. március 12-én kihajtott a nevével fémjelzett első autóval, a 125 S-sel.

Leclerc eztán az Enzo Ferrari utca felé vette az irányt, ahol elhajtott a mostani sportlészleg, a Gestione Sportiva előtt, ahol 2015 óta a Ferrari összes F1-es autója készül. A pálya felé vezető úton Leclerc elhaladt a Scuderia maranellói múzeuma mellett is, majd a Gilles Villeneuve utcán áthaladva eljutott egészen a fioranói pályáig.

1972 óta ezen az aszfaltcsíkon próbálják ki először a Ferrari összes utcai autóját, és egészen a tesztkorlátozások bevezetéséig itt járatták be az F1-es masinákat is.

„Általában nem szeretek korán kelni, de ma reggel komoly okom volt rá!” – mondta Leclerc. „Pár embert talán felébresztettem, de nagyszerű érzés volt Maranello utcáin hajtani az SF1000-essel. Izgalmas volt visszaülni ma az autóba, főleg egy ilyen különleges útvonalon!”

„Olyan volt visszaülni a pilótafülkébe, mintha hazatérnék. Elég szórakoztató módon mondhattuk el, hogy készen állunk arra, hogy visszatérjünk a pályára. Most alig várom már, hogy vezessem az SF1000-est Ausztriában!”

Bár a mai utcai száguldozásról hivatalos videót még nem kaptunk, Maranello lakosságának köszönhetően meg tudunk mutatni néhányat, melyek megörökítették a reggeli pillanatokat!

Videók a maranellói száguldozásról:

A Forma-1-es világbajnokság július 5-én rajtol Spielbergben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Leclerc F1-es autóval ébresztette Maranellót! (Videók)
A Haas szívesen leszerződtetné Schumachert 2021-re
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit