Leclerc F1-es autóval ébresztette Maranellót! (Videók)

Ferrari, Charles Leclerc, Maranello, Factory
Fotó: Scuderia Ferrari
Forma-1-es versenyautó motorbőgésére ébredt csütörtök hajnalban Maranello! A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc ugyanis a Scuderia gyárából „lábon” vitte el idei versenyautóját a közeli Fioranóba, hogy felkészüljön a hamarosan kezdődő F1-es idényre!

Három és fél hónap, egészen pontosan 110 nap telt el az utolsó barcelonai tesztnap óta, ekkor gurult utoljára pályára a Ferrari Forma-1-es csapatának idei, SF1000-es kódjelet viselő versenyautója, a koronavírus-járvány miatt ugyanis elmaradt a március közepére tervezett idénykezdet.

A világbajnokság végül július első hétvégéjén rajtol majd el Ausztriában, a Ferrari csapata pedig természetesen gőzerővel készül már az új idényre. Ennek keretében ma házi tesztpályáján, Fioranóban járatja egy kicsit be idei autóját, méghozzá Charles Leclerc-rel a volánnál.

A csütörtöki munkanap ráadásul igazán stílusosan kezdődött a monacói számára, Leclerc ugyanis elautókázott a tesztpályáig Maranelló utcáin, kihajtva a Ferrari-központból, az ikonikus Officina Classichéből, ahol korábban a versenyrészleg központja volt. Leclerc ugyanazon a kapun gurította ki idei F1-esét, melyen Enzo Ferrari 1947. március 12-én kihajtott a nevével fémjelzett első autóval, a 125 S-sel.

Leclerc eztán az Enzo Ferrari utca felé vette az irányt, ahol elhajtott a mostani sportlészleg, a Gestione Sportiva előtt, ahol 2015 óta a Ferrari összes F1-es autója készül. A pálya felé vezető úton Leclerc elhaladt a Scuderia maranellói múzeuma mellett is, majd a Gilles Villeneuve utcán áthaladva eljutott egészen a fioranói pályáig.

1972 óta ezen az aszfaltcsíkon próbálják ki először a Ferrari összes utcai autóját, és egészen a tesztkorlátozások bevezetéséig itt járatták be az F1-es masinákat is.

„Általában nem szeretek korán kelni, de ma reggel komoly okom volt rá!” – mondta Leclerc. „Pár embert talán felébresztettem, de nagyszerű érzés volt Maranello utcáin hajtani az SF1000-essel. Izgalmas volt visszaülni ma az autóba, főleg egy ilyen különleges útvonalon!”

„Olyan volt visszaülni a pilótafülkébe, mintha hazatérnék. Elég szórakoztató módon mondhattuk el, hogy készen állunk arra, hogy visszatérjünk a pályára. Most alig várom már, hogy vezessem az SF1000-est Ausztriában!”

Bár a mai utcai száguldozásról hivatalos videót még nem kaptunk, Maranello lakosságának köszönhetően meg tudunk mutatni néhányat, melyek megörökítették a reggeli pillanatokat!

Videók a maranellói száguldozásról:

A Forma-1-es világbajnokság július 5-én rajtol Spielbergben.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései