Leclerc felidézte, gyerekként milyen volt Schumacherrel találkozni - F1VILÁG.HU

Leclerc felidézte, gyerekként milyen volt Schumacherrel találkozni

HIRDETÉS
Charles Leclerc az újonnan megjelent könyvében idézte fel a Michael Schumacherrel történő első találkozását. Lenyűgözte őt a hétszeres világbajnok kedvessége.
Charles Leclerc, Michael Schumacher

A közelmúltban jelent meg a Charles Leclerc eddigi pályafutását feldolgozó könyv Le Prodige címen, melyben számos érdekes történetet és kulisszatitkot tudhatunk meg a monacói F1-es pilóta életéről. Köztük például azt is, kisgyerekként hogyan hatott rá a Michael Schumacherrel való első találkozása. Mint fogalmazott, „különleges pillanat volt”.

„Egy gokartos napomon Michael Schumacher valamilyen F1-es tesztet teljesített. Különleges pillanat volt. Emlékszem, a paddockban lehetőségünk volt találkozni vele. Nagyon izgatottak voltunk. Szerencsére alig volt ott néhány ember, így szakított ránk pár percet. Aláírta az overalljainkat és beszélgetett velünk, mielőtt visszament a garázsba. Nagyon kedves volt tőle, lenyűgözött. Nem is emlékszem, miről beszéltünk, mert a vörös overallján kívül semmi másra nem tudtam figyelni. Soha nem gondoltam volna, hogy egy napon ennél a csapatnál fogok versenyezni” – idézte fel a pilóta, aki azóta is az egyik kedvenceként tartja számon Schumachert.

A könyvében Leclerc egy másik fiatalkori emlékét is felidézte a Ferrari kapcsán, ezúttal a csapat fővárosáról, Maranellóról. Keresztapjával, a néha Jules Bianchival utazott a városba, aki akkor már a Ferrari juniorjai közé tartozott.

„Először Jules társaságában jártam Maranellóban. Fotózásra ment, ahová engem is be akart vinni. Ez nem jött össze, szóval kint maradtam. Ekkor szembesültem azzal, hogy az egész város a Ferrariról szól. Két órán át üldögéltem egy padon azon gondolkodva, vajon hogyan nézhet ki az épület belülről. A fejemben olyannak láttam, mint a Charlie és a Csokigyárat, amiben az Umpa-lumpák szaladgálnak fel-alá” – idézte fel a monacói.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!