Leclerc: A Ferrari-motor nagy lökést adhat a Saubernek - F1VILÁG.HU

Leclerc: A Ferrari-motor nagy lökést adhat a Saubernek

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Első Forma-1-es idényére készül az Alfa Romeo Sauber versenyzője, Charles Leclerc. A Forma-2-es sorozat tavalyi bajnoka izgatottan várja a melbourne-i idénynyitót, és reményei szerint csapata is versenyképes lesz az előttünk álló idényben.

Leclerc azt mondja, nagy önbizalommal tölti el az a tény, hogy a Sauber idén a Ferrari legújabb motorját használhatja majd a versenyeken – ellentétben az elmúlt évvel, amikor egy jóval régebbi specifikációt kaptak csak meg.

„Az, hogy a 2018-as specifikációjú Ferrari-motort kapjuk, hatalmas lökést ad a csapatnak” – mondta az ifjú tehetség. „És az Alfa Romeóval kötött partnerség is izgalmasan hangzik.”

Leclerc hozzátette, első szezonja természetesen a tanulásról szól majd leginkább, ugyanakkor szeretne jó eredményeket is elérni.

„Ami a személyes célokat illeti, szeretnék fejlődni és jobb versenyzővé válni, és annyi tapasztalatot gyűjteni az F1-ben, amennyit csak lehet. Keményen fogok dolgozni azért, hogy támogassam a csapatot az autó fejlesztésében, hogy a lehető legjobb eredményeket érhessük el.”

„Már volt lehetőségem arra, hogy megismerjem a csapatot, hiszen négy pénteki szabadedzésen vettem részt tavaly, és ott voltam két Pirelli-teszten is. Már az első pillanattól kezdve kedvesen fogadtak és segítőkész volt mindenki, így azonnal otthon éreztem magam.”

Fotó: Sauber F1 Team

„Dolgoztam már néhány Ferrari-mérnökkel is, és még a GP3-as időkből jól ismerem Frederic Vasseurt [az Alfa Romeo Sauber csapatfőnöke] is, hiszen az ő csapatánál, az ART Grand Prix színeiben versenyeztem. Mindig kiváló kapcsolatban álltunk, és alig várom, hogy erre építkezzünk idén.”

Leclerc csapattársa idén a jóval rutinosabb Marcus Ericsson lesz, a francia tehetség pedig azt mondja, biztos benne, hogy remek munkakapcsolatot tudnak majd kialakítani egymással.

„Marcus az ötödik szezonját kezdi meg a Forma-1-ben, szóval kétségkívül tanulhatok tőle. Szeretném, ha konstruktívan tudnánk együtt dolgozni, és annyi visszajelzést adjunk a csapatnak, amennyit csak lehet, hogy jó irányba fejlesszük az autót.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!