Leclerc figyelmeztet, muszáj lesz lépnie a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Leclerc figyelmeztet, muszáj lesz lépnie a Ferrarinak

HIRDETÉS
Megoldást kell találnia a Ferrari Forma-1-es csapatának azokra a műszaki problémákra, melyek a legutóbbi versenyeken hátráltatták a csapatot – figyelmeztet Charles Leclerc, aki 34 pontos hátránybak került a bajnoki tabellán Max Verstappennel szemben.
GP AZERBAIJAN F1/2022 - DOMENICA 12/06/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc a pole pozícióból vághatott neki a vasárnapi Azeri Nagydíjnak, ám a 20. körben vezető helyről volt kénytelen kiállni egy erőforrással kapcsolatos probléma miatt. A monacói pilótának nincs jó időszaka, két hete, Monte-Carlóban szintén az élen állt, amikor egy stratégiai probléma miatt a 4. helyre csúszott vissza, de egy hónapja, Spanyolországban ugyancsak az 1. pozícióból esett ki technikai gondok miatt.

A Ferrari pilótája magabiztosan kezdte az idényt, jó darabig vezette is a világbajnokságot, mostanra azonban visszacsúszott a 3. helyre, és 34 pontos hátrányba került a listavezető Verstappennel szemben.

„Minden kiesés kemény, de ez már a harmadik egyhuzamban – a harmadik csalódottság egyhuzamban, amit nem könnyű lenyelni” – mondta a fiatal pilóta. „Meggyőződésem, hogy a következő versenyen mentálisan ugyanolyan erős leszek, mint öt versennyel ezelőtt, amikor vezettem a bajnokságot, és a motiváció is megvan még.”

Leclerc ugyanakkor azt mondja, fontos, hogy a Ferrari reagáljon ezekre a technikai gondokra, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő újra.

„Felül kell kerekednünk ezeken a dolgokon. A megbízhatóság olyasvalami, amit meg kell vizsgálnunk a legutóbbi három verseny után. Csapatként lépéseket kell tennünk ezen a területen. Azt gondolom, megmutattuk, hogy túl sok pontot veszítettünk, és ennek a végére kell járnunk.”

Bakuban egyébként összesen négy Ferrari-motoros autó esett ki: a Scuderia másik pilótája, Carlos Sainz feltehetően fékhiba miatt állt ki, de nem ért célba Kevin Magnussen és Guanyu Zhou sem.

Leclerc azt nem tudta megmondani, hogy az Alfa Romeo és a Haas műszaki gondjai a V6-os erőforrással kapcsolatosak-e.

„Nagyon nehéz, mert nem látom a teljes képes, szóval fogalmam sincs” – mondta a monacói versenyző. „Hogy ugyanaz volt-e a probléma minden autóval, azt tényleg nem tudom. Ami engem illet, három versenyen két kiesést szenvedtem el, és ez nem jó érzés. Meggyőződésem, hogy továbbra is harcolni tudunk a bajnoki címért, de felül kell kerekednünk ezeken a dolgokon.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!