Leclerc: Fontos volt, hogy a beállításokra fókuszáljunk - F1VILÁG.HU

Leclerc: Fontos volt, hogy a beállításokra fókuszáljunk

HIRDETÉS
Jó formában kezdte a Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Ferrari bajnokesélyese, Charles Leclerc, a monacói azonban arra számít, az időjárás alaposan megnehezítheti majd a mezőny dolgát a Hungaroringen.
Charles Leclerc, Ferrari

Pénteken még hőségben, száraz körülmények között róhatták a köröket a versenyzők a mogyoródi dombok között, a meteorológiai előrejelzések szerint azonban a szombati időmérő edzést már jó eséllyel esős körülmények között rendezik meg. Bár vasárnapra száraz pályát jósolnak jelenleg, úgy tűnik, jóval hűvösebb lesz majd, így fontos, hogy a csapatok jól eltalálják versenyautóik beállításait.

Ennek fontosságára hívta fel a figyelmet Leclerc is, aki a pénteki szabadedzéseken nagy hangsúlyt fektetett az optimális beállítások megtalálására – a gumik megfelelő működtetése ugyanis ezen a hétvégén is kulcsfontosságú lesz a monacói szerint.

„Mivel az időjárási körülmények valószínűleg változékonyak lesznek ezen a hétvégén, ma főleg a beállításokra fókuszáltunk” – mondta Leclerc. „Néhány versenyszimulációt is elvégeztünk, mivel jó eséllyel nem lesz esélyük reprezentatív adatokat gyűjteni a harmadik szabadedzésen.”

„Bár a pálya mindig nagyon sokat fejlődik itt, most kevésbé javult, mint vártuk. Kulcsfontosságú lesz megfelelően működtetni az abroncsokat szombaton.”

Úgy tűnik, a papírforma beigazolódni látszik: a Ferrarinak jobban fekszik a kanyargós Hungaroring, mint a Red Bullnak.

„Remélem, hogy a Red Bullnak igazan van, és papíron mi vagyunk gyorsabbak. De olykor az, amit elméletben látunk, nem fedi a valóságot, szóval majd meglátjuk” – mondta még pénteken Leclerc. „De alapvetően ez egy olyan pálya, ahol erősek lehetünk, igen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!