Leclerc: Frusztráló, hogy ami nekünk nem sikerült, az másoknak igen - F1VILÁG.HU

Leclerc: Frusztráló, hogy ami nekünk nem sikerült, az másoknak igen

Nem szerepeltek jól a Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombaton megtartott időmérő edzésén a Ferrari versenyzői: sem Carlos Sainz, sem Charles Leclerc nem jutott a legjobb 10 közé.

Sainz a 11., Leclerc pedig a 12. helyről rajtolhat vasárnap, miután mindketten a közepes keverékű abroncsokkal próbálták beverekedni magukat az időmérő utolsó szakaszába.

„Vegyesek az érzéseim az időmérő után” – mondta Leclerc. „Egyfelől tisztában voltunk azzal, hogy azt kockáztatjuk, nem jutunk be a Q3-ba, ha a leggyorsabb körünket a közepes keverékű gumikkal próbáljuk megfutni a Q2-ben.”

 

„A kör maga elég jó volt. Sajnos néhány riválisunk előttünk végzett ugyanezzel a keverékkel, és ez a kiábrándító része a dolognak.” 

A vasárnapi futammal kapcsolatban Leclerc optimista, habár nehezebb dolguk lesz amiatt, hogy néhány ellenfelüknek sikerült bejutni a Q3-ba a közepes keverékű gumikkal.

„A versenytempónk szolid volt ezen a hétvégén, és szabadon választhatunk abroncsokat a rajtra. Ki kell elemeznünk alaposan, hogy milyen stratégia lesz a legjobb vasárnapra, figyelembe véve, hogy jó néhány autó van előttünk, melyek a közepes gumikkal rajtolnak. Ez egy kicsit megnehezíti a dolgokat, mivel ez kissé csökkenti az előnyünket.”

„Mindent beleadunk majd, és a legjobbat hozzuk ki belőle vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Frusztráló, hogy ami nekünk nem sikerült, az másoknak igen
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!