Orosz Nagydíj

Leclerc: Győzködnöm kellett a Ferrarit az egykiállásos taktikáról

GP GRAN BRETAGNA  F1/2020 -  DOMENICA 02/08/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc pitstop
Fotó: Scuderia Ferrari
Remek eredményét ért el a Forma-1 70. évfordulós Nagydíján a gyengécske Ferrarival Charles Leclerc: a monacói tehetség a 8. helyről rajtolt, végül egy bátor stratégiával megcsípte a 4. helyet Silverstone-ban.

Leclerc egy kerékcserével teljesítette az 52 körös versenytávot, elmondása szerint pedig nemcsak annak örül, hogy bejött a merész taktika, hanem annak is, hogy a Ferrari autójának tempója igazán biztató volt a vasárnapi futam során.

„Le vagyok nyűgözve, hogy sikerült egy kiállással teljesíteni a távot” – mondta a monacói versenyző a versenyt követően.

„Hogy őszinte legyek, a mai tempó is lenyűgözött. Egyszerűen nem értem, hol találtuk ezt a tempót. Kellemes meglepetés volt. Délelőtt még minden jel arra utalt, hogy a 8. helyen fogok célba érni – ahonnan rajtoltam. De a 4. hely…”

Leclerc elárulta, az ő ötlete volt az egykiállásos taktika, a Ferrari azonban kicsit tartott ettől. A monacói megérzése végül helyesnek bizonyult, és egy remek eredménnyel búcsúzhatnak Silverstone-ból.

„Sokat bíztattam őket délelőtt, hogy próbáljuk működésre bírni ezt az egykiállásos taktikát. A csapat egy kicsit félt tőle, amit nyilván meg is értek, ha megnézzük, mi történt múlt héten. De én meg voltam győződve arról, hogy meg tudom csinálni. A versenyen pedig folyamatosan mondogattam nekik, hogy csináljuk a C-tervet, hogy próbáljuk meg az egy kiállást. Végül bejött, a 4. helyen értem célba, amivel nagyon elégedettnek kell lennünk.”

„A versenyzőnek néha vannak megérzései az autóban, amiket az adatokon nem látunk. Nekem pedig megvolt az az érzésem, hogy ez bejöhet. Nagyon örülök, de főleg azért, mert tavaly egész évben a gumikezelés volt a gyengém a futamok során. Nagyon keményen dolgoztam ezen, és nagyon örülök, hogy ennek látjuk az eredményét a pályán is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS