Friss hírek

Leclerc: Gyűlölet helyett már tisztelet van köztünk Verstappennel

Jó néhány évvel ezelőtt még a gokartpályán űzték-hajtották egymást, ma pedig már a Forma-1-ben harcolnak a futamgyőzelmekért – Charles Leclerc és Max Verstappen a „régi szép időkre” emlékezett Imolában, ám hangsúlyozták, ma már sokkal nagyobb a tisztelet köztük, és nem is gyűlölik egymást annyira!

A 2022-es Forma-1-es idény első versenyei egyelőre Leclerc és Verstappen küzdelméről szóltak, jelenleg pedig a Ferrari monacói versenyzője vezeti az egyéni pontversenyt, miközben holland riválisát több műszaki probléma sújtotta. Az Emilia-Romagna Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján a két ifjú titán felidézte a gokartos küzdelmeket, és említést tettek arról is, olykor bizony nagyon gyűlölték egymást!

„Azt gondolom, nagyon szoros lesz – mindig nagyon szoros” – mondta a monacói versenyző az idei bajnoki csatáról. „Főleg a juniorkategóriákban, a gokartban volt az. Emlékszem, vagy én, vagy ő nyertünk, ezért is utáltuk egymást annyira egy ponton, mert nagyon gyakran nem a legjobb módon végződött!”

Hirdetés
 

„De szép idők voltak, és hogy miben lettem erősebb, vagy miben nem, azt nem tudom. Azt gondolom, két nagyon különböző vezetési stílussal rendelkezünk. Néha egyik nyer, máskor a másik. De szórakoztató, tetszik!”

Leclerc hozzátette, ma már persze megvan a kellő tisztelet egymás között, a cél viszont továbbra is ugyanaz: a győzelem!

„Szerintem most már nagyon más a helyzet. Sokkal érettebbek lettünk, jóval idősebbek vagyunk, ha még mindig csak 25 évesek vagyunk, tehát meglehetősen fiatalok! De a gokartos időkben voltak epizódok, amik miatt gyűlöltük egymást alkalmanként, de aztán felnő az ember.”

„Nyilván mindkettőnknek sikerült elérnünk az álmainkat, megérkeztünk az F1-be. Akkoriban ez még csak álom volt. Minden lehetetlennek tűnt, szóval nagyszerű, hogy most a Forma-1-ben harcolhatunk. Nagyon tiszteljük egymást. Szóval igen, ez biztosan változott!”

Az imolai sajtótájékoztatón Verstappen arról is említést tett, a mai F1-es mezőny jó néhány tagját a gokartos időkben ismerték meg.

„Ahogy Charles is mondta, érettebbek lettük, és mindketten az F1-ben vagyunk” – tette hozzá a világbajnoki címvédő. „Topcsapatoknál vagyunk, és a győzelmekért harcolhatunk. Ami a gokartos időkben történt, azon ma már tudunk röhögni – szép idők voltak!”

„12 éves korunktól kezdve a gokartban nőttünk fel. Nagyon hasonló korúak vagyunk, úgyhogy sokat csatáztunk már ott is. Aztán eljutottunk a Forma-1-ig. Persze nemcsak mi ketten! Sok versenyzőt ismerünk onnan, George-ot [Russell], Carlost [Sainz]. Már a gokartpályán is találkoztunk egymással, most pedig itt vagyunk mindannyian, és lényegében topcsapatoknál harcolhatunk.”

„Nagyon jó ezt látni, és remélem, hogy még sokáig folytatódhat!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!