Leclerc: Ha célba akarok érni, inkább csatázom Hamiltonnal, mint Verstappennel! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Ha célba akarok érni, inkább csatázom Hamiltonnal, mint Verstappennel!

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, Lewis Hamiltonnal és Max Verstappennel is nagyon élvezi a pályán való küzdelmeket, előbbi versenyzőben viszont egy kicsit talán jobban megbízik, hiszen a hatszoros világbajnok tapasztalata révén nagyon okosan versenyez.
SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes), Charles Leclerc (MON/ Ferrari) and Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner - For editorial use only. Image is free of charge.

Leclerc tavaly került a Ferrarihoz, az élmezőnyben harcolva pedig megtapasztalhatta, milyen a győzelemért harcolni Verstappen és Hamilton ellen.

A Ferrari ifjú pilótája nemrég a Sky Sports F1 televíziónak adott interjút, ebben pedig kifejtette: nagyon élvezi a Verstappennel való küzdelmeket, ám Hamiltonban egy kicsit talán jobban meg lehet bízni a pályán.

„Ha be akarom fejezni a versenyt, akkor azt mondom, Lewis” – mondta nevetve a monacói, amikor arról kérdezték, kiben bízik jobban a kerék a kerék elleni küzdelmekben.

„Ha viszont az élvezetről, a szoros versenyzésről beszélünk, akkor talán Maxot mondanám, hiszen tudom, hogy mindig nagyon izgalmas vele csatázni, nagyon kevés helyet hagy.”

„De azt gondolom, ez az, amit mindannyian nagyon élvezünk a sportban. Néha egy kicsit átlépünk a határon, néha pedig éppen a határon vagyunk, de nagyon élvezem a versenyzést.”

Leclerc azt mondja, Hamilton elképesztően okosan versenyez, hiszen tapasztalata révén pontosan előre látja, mire készül ellenfele.

„Azt gondolom, Lewis másképp vezet, hihetetlenül okos, és rengeteget tanulok, valahányszor ellene harcolok. Főleg azért, mert a tapasztalatának köszönhetően pontosan tudja, mit fogsz csinálni a következő pillanatban, ezért annyira jó a pályán való küzdelmekben.”

„Nem túl agresszív, mindig nagyon korrekt, de mindig nagyon jól megjósolja, hogy mit fogsz csinálni.”

Leclerc-t megkérdezték arról is, a koronavírus-járvány miatti kényszerpihenőben van-e esélye a Ferrarinak arra, hogy felzárkózzon riválisaihoz – hiszen a téli tesztek után az olaszok nem voltak túl elégedettek autójukkal.

Hirdetés

„Hogy teljesen őszinte legyek, nem gondolom azt, hogy ez a kényszerpihenő segíteni fog bennünket, hiszen nem dolgozhatunk” – magyarázta a monacói.

„Hogy gondolkodhatunk-e azon, hogy mik lehetnek a problémák? Igen, de ez ugyanez igaz a többiekre is, ők is agyalhatnak a saját problémáikon. Szóval nem gondolom azt, hogy ez a szünet jelentősen változtat a dolgokon a mi szempontunkból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!