Leclerc: Ha hagyják, szívesen leszek olyan agresszív, mint Verstappen! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Ha hagyják, szívesen leszek olyan agresszív, mint Verstappen!

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, boldogan fog agresszívebben versenyezni a jövőben, ahogy tette azt Max Verstappen is Ausztriában, amennyiben a versenybírók a folytatásban is tolerálják majd azt.
GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - GIOVEDÌ 11/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc az Osztrák Nagydíjon a pole pozícióból indulva kis híján nyerni tudott, ám végül csak a 2. helyen ért célba, miután Max Verstappen 2 körrel a leintés előtt egy agresszív manőverrel megelőzte őt.

Az előzés során kettejük autója összeütközött, a versenybírók pedig hosszasan értekeztek az incidensről – végül nem büntették meg Verstappent.

Leclerc a Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban elárulta, „semmi problémája” nincs a versenybírók döntésével, és „nagyon könnyen tovább tudott lépni”.

„Az egyetlen dolog, amit szeretnék, az talán egy kicsit több következetesség” – mondta a monacói versenyző. „Voltak incidensek a múltban, melyek bizonyos tekintetben kisebbek voltak, mégis büntették őket.”

„De ha lehet így versenyezni, akkor én boldogan versenyzem így! Szerintem ez jó a Forma-1-nek, és ez az, amit mi, versenyzők is akarunk. Csak tudnunk kell, hogy mire számíthatunk másoktól.”

Leclerc elismerte, alapvetően „nagyon örül a döntésnek’, amennyiben a versenybírók következetesek maradnak, és szívesen változtat vezetési stílusán, „állít egy kicsit agresszivitásán”.

„Nyilván jobb, ha hivatalosan kimondják, és mindenki tud róla. De igen, azt hiszem, mostantól levonhatom következtetésképp, hogy egy kicsit messzebb el tudunk menni az agresszivitásunkkal a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!