Friss hírek
Leclerc: A 4. hely volt a maximum
Mesteri taktikával nyert Hamilton Barcelonában!
Alonso: Az Alpine fejlődése szinte már „túl szép, hogy igaz legyen”
Az F1-es Spanyol Nagydíj rajtrácsa
Ekkor rajtol a Forma-1-es Spanyol Nagydíj
Sainz újabb erős időmérőn van túl
Leclerc egy jó rajtra fókuszál a 4. helyről
Videó: Hamilton 100. pole-köre belső kamerából
Horner: Egy jó rajtra lesz szükségünk ma!
Bottas: Ez megint szoros lesz
Next
Prev

Leclerc: Ha ilyen jól dolgozunk, hamarosan a legjobb helyekért harcolhatunk!

GP DELL’EMILIA ROMAGNA  F1/2021 - DOMENICA 18/04/2021 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Carlos Sainz Ferrari
Lecsúszott a dobogóról, emiatt kicsit csalódott, Charles Leclerc azonban azt mondja, összességében nagyon elégedett azzal a munkával, amit ő és csapata, a Ferrari végzett az Emilia-Romagna Nagydíjon.

A monacói versenyző jó eséllyel pályázott arra, hogy a legjobb 3 között érjen célba az imolai versenyen, a futam első felében, nedves pályán pedig rendkívül jó tempót tudott diktálni.

A futam hajrájában azonban, immáron száraz pályán nem tudta tartani a lépést, így a 9. helyről felzárkózó Lewis Hamiltont sem volt képes maga mögött tartani.

„Érdekes verseny volt, habár egy kicsit frusztráló, mert a piros zászlók előtt nagyon jó helyen voltam, de a versenymegszakítás eltörölte azt az előnyt, amit a futam első részében felépítettünk” – mondta Leclerc.

„Sajnos az újraindítás után küszködtem, és mivel sebezhető voltam az egyenesekben, ez nagyon megnehezítette számomra a támadást és a védekezést a többiekkel szemben.”

„Ami azt illeti, kockáztattunk egy kicsit azzal, hogy több leszorítóerőt tettünk az autóra, ami az esőben segített ugyan, de a verseny második felében, száraz pályán megnehezítette a helyzetet.”

Leclerc azt mondja, összességében elégedett, az imolai teljesítmény pedig a folytatásra nézve is igazán biztató.

„Összességében nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Nagy a motiváció csapaton belül. Sokkal érdekesebb helyekért küzdünk most, ez pedig pozitívum. Remekül dolgoztunk, és ha így teszünk a továbbiakban is, akkor meggyőződésem, hogy hamarosan a legjobb helyekért harcolhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!