Friss hírek

Leclerc: Ha Magnussen ezt megteheti, akkor megteheti mindenki!

Az Alfa Romeo Sauber versenyzője, Charles Leclerc nem érti, Kevin Magnussen miért nem kapott büntetést a vasárnapi Japán Nagydíjon elkövetett veszélyes manőveréért.

Az Alfa Romeo Sauber versenyzője, Charles Leclerc nem érti, Kevin Magnussen miért nem kapott büntetést a vasárnapi Japán Nagydíjon elkövetett veszélyes manőveréért.

A két versenyző a futam elején harcolt egymással, Magnussen pedig a célegyenesben egy hirtelen irányváltással blokkolta az előzésre készülő Leclercet.

Ennek következtében a két autó összeütközött, Magnussen defektet kapott, Leclerc pedig kénytelen volt a bokszba hajtani egy új első szárnyért.

A versenybírók megvizsgálták az esetet, ám végül nem büntették Magnussent, akit Leclerc a rádión keresztül nemes egyszerűséggel „lehülyézett”.

„A pilótafülkéből nézve számomra egyértelmű volt a helyzet – még meg kell néznem a felvételeket, de egy-két éve volt egy nagyon hasonló incidens Kimi [Räikkönen] és Max Verstappen között Spában, amikor Max belenézett a tükörbe, és amint Kimi elindult, Max is bemozdult” – mondta Leclerc a futam után a Motorsport.com kérdésére.

„Azt gondolom, mindannyian egyetértettünk abban, hogy az egy veszélyes manőver volt. Nem értem, ma ezért miért nem járt büntetést. Meg kell értenem a dolgot, mert ha ez lehetséges, akkor én is megcsinálom legközelebb, és számítani fogok arra, hogy mások is megcsinálják.”
„De szerintem ez veszélyes ekkora sebességnél.”

Leclerc szerint fontos lett volna, hogy a versenybírók határozottan lépjenek fel Magnussen ellen, akinek nem ez volt az első veszélyes manővere idén.

„Én csak az első évemet teljesítem az F1-ben, de az kétségtelen, hogy akivel a legtöbb probléma van, az Kevin. És nem én vagyok az egyetlen, aki ezt mondja, hiszen nyilván beszéltem már többekkel. Nem igazán értem, néha miért nem keményebbek a versenybírók – hiszen ez így folytatódik majd tovább.”

„Ha lehet így versenyezni, akkor én is így fogok – de szerintem ez nem helyes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!