Friss hírek

Leclerc hálás Vettelnek, aki rengeteget segített neki

A visszavonuló Sebastian Vettelt méltatta nemrég egy interjúban korábbi csapattársa, a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói versenyző azt mondja, rengeteget tanult a négyszeres világbajnoktól, aki személyisége miatt üde színfoltja a Forma-1-es mezőnynek.

Vettel a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon utolsó F1-es versenyét teljesíti, a szezon végeztével ugyanis szögre akasztja sisakját. Charles Leclerc azon kevesek közé tartozik, akik testközelből figyelhették, hogyan dolgozik a sokszoros világbajnok, hiszen 2019-ben és 2020-ban csapattársak voltak a Ferrarinál.

Az ifjú versenyző már Vettel nyári bejelentésekor is szomorúan vette tudomásul, hogy a német pilóta elköszön a Forma-1-től, hiszen szinte baráti viszonyt alakítottak ki egymással. Leclerc most egy interjúban, beszélt arról, nagyon hálás a német pilótának.

Hirdetés
 

„Természetesen még mindig szoktunk üzenni egymásnak. Nem arról van szó, hogy hetente üzengetünk egymásnak, de nyilván, amikor valami nagy dolog történik, akkor mindig váltunk üzenetet egymással” – mondta a fiatal pilóta a RacingNews365.com című internetes lapnak nyilatkozva.

„Szerintem mindenkinek hiányozni fog, mert Seb egy nagyon-nagyon kedves ember Forma-1-es versenyző létére. Tényleg egy igazán kedves ember.”

Leclerc elárulta, lenyűgözte őt Vettel munkához való hozzáállása: „Az biztos, hogy ő a legkeményebben dolgozó versenyző a Forma-1-es paddockban! Amikor én a Forma-2-ből megérkeztem az Alfa Romeóhoz, majd a Ferrarihoz, mire én megérkeztem a csapathoz reggel, ő már másfél órája ott volt!”

„Ezt el is lestem tőle, mert, ami azt illeti, már én is elég korán kezdek, és későig maradok. Jó volt látni, hogy olyan korány megérkezik, és olyan későn távozik. Először viszont úgy voltam vele, ’mit nézeget, mihez kell neki annyi idő?’.”

„Mindig voltak olyan nagyon apró dolgok, amikkel nem foglalkoztam annyira az elején, miközben ő igen, és ez különbséget jelentett. Szóval rengeteg dolgot tanultam tőle, főleg pályafutásom azon szakaszában, amikor még nagyon fiatal voltam. Nagyszerű dolog volt az, hogy egy olyan tapasztalt és eredményes versenyző volt a csapattársam, mint Seb, és sokat segített nekem.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc hálás Vettelnek, aki rengeteget segített neki
A Ferrari vezérigazgatója elégedetlen az F1-es csapat idei eredményével
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!