Friss hírek

Leclerc: Hamilton egy faág miatt tudott megelőzni

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc elárulta, azért veszítette el a vezetést a vasárnapi Azeri Nagydíjon Lewis Hamiltonnal szemben, mert a bakui pálya 15-ös kanyarjában egy faágat kellett kikerülnie.

A monacói versenyző az élről kezdhette meg a bakui versenyt, a második kör végén azonban Lewis Hamilton a szélárnyékot kihasználva meg tudta előzni őt.

A Ferrari versenyzője aztán Max Verstappennel és Sergio Perezzel szemben is pozíciót veszített.

„Kezdett egészen jó lenni a dolog az első pár körben” – mondta Leclerc a leintést követően. „Aztán volt valami, amit szerintem nem mutattak a TV-ben. A 15-ös kanyar közepén egy faág volt, és elég sok időt veszítettem emiatt.”

„Levágtam a pályát, és egy kicsit aggódtam, hogy előnybe kerültem Lewisszal szemben, aki nem tett ugyanígy – úgyhogy lelassítottam, ő pedig megelőzött. Onnantól kezdve elég nehéz volt, mert Lewis mögött autóztam a turbulens levegőben, és küszködtem egy kicsit ezzel. Amint kikerültem a DRS-zónából, Max is megelőzött. És aztán bekerül az ember egy spirálba, ami nagyon nehéz, mert az összes többi autónak jobb volt a tempója körülöttem.”

Leclerc aztán Pierre Gasly mögé került, az első biztonsági autós periódust követően pedig a monacói Sebastian Vettellel szemben is pozíciót veszített. A Ferrari versenyzője végül a 4. helyen ért célba.

„Küszködtem egy kicsit, aztán visszanyertem némi tempót, de úgy döntöttünk, korán kiállunk, hogy a kemény gumikra váltsunk. Fogalmazzunk úgy, hogy semmi váratlan nem történt abban az első pár körben, mert számítottunk rá, hogy a Mercedes és a Red Bull egy kicsit erősebb lesz nálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!