Leclerc Hamiltonról: Ő is csak egy ellenfél, mint bárki más! - F1VILÁG.HU

Leclerc Hamiltonról: Ő is csak egy ellenfél, mint bárki más!

Rendkívül nagyra tartja Lewis Hamilton eredményeit, Charles Leclerc azonban azt mondja, amikor a hétszeres világbajnok ellen versenyez a pályán, ő is csak egy ellenfél, ahogy a mezőny összes többi tagja.

Leclerc-nek idén volt először esélye arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon, végül azonban alulmaradt a Red Bull ifjú titánjával, Max Verstappennel szemben. Bár Lewis Hamiltonnak a bajnoki trófeára idén nem volt esélye, a szezon során többször bele tudott szólni az élen zajló küzdelmekbe – így Leclerc-ékkel is megmérkőzött időnként.

Az Amerikai Nagydíjon Verstappen, Hamilton és Leclerc együtt állhattak a dobogón, a Ferrari pilótáját pedig nemrég arról kérdezték, ez a pódium jól reprezentálja-e, kik a legjobb versenyzők a mai F1-es mezőnyben.

„Hogy őszinte legyek, én nem szeretem az efféle rangsorokat” – mondta a Motorsport.com olasz kiadásának ezzel kapcsolatos kérdésére reagálva a monacói. „Lewis más, mint én, rengeteg tapasztalata van, és már akkor állandó résztvevője volt a Forma-1-nek, amikor én még gyerek voltam – Maxszal viszont együtt nőttünk fel, és már a gokartos időkben is többször egymásnak feszültünk.”

„Én inkább a pályán mérettetem meg magam velük. Maxot jól ismerem, és amikor Lewis ellen harcoltam, mindig tapasztaltam, mennyire rutinos, jól tudja, mit csinál. Két teljesen eltérő stílust képviselnek, de hogy válaszoljak a kérdésre… Nem válaszolok erre a kérdésre!”

Amikor arról faggatták, hogy milyen érzés egy olyan versenyző ellen harcolni, mint Hamilton, Leclerc így felelt: „Ő is egy ellenfél. Nagyon tisztelem mindazt, amit elért, amit tett a sportért. De amikor a pályán vagyunk, úgy tekintek rá, mint bárki másra – egy ellenfél, akit az ember megpróbál legyőzni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!