Leclerc hazai pole-ba repítette a piros-sárga Ferrarit - F1VILÁG.HU

Leclerc hazai pole-ba repítette a piros-sárga Ferrarit

HIRDETÉS
Legfőbb ellenfelei rajtbüntetésének tudatában Charles Leclerc-nek nem volt nehéz dolga monzai rajtelsőség elhódításával. A monacói megnyerte az időmérőt, mellőle a hatodik helyre kvalifikált George Russell rajtolhat majd...
Charles Leclerc, Ferrari

Akárcsak Spában, most Monzában is temérdek rajtbüntetés ismeretében vette kezdetét az időmérő edzés, ám ezúttal, ha lehet, még a két héttel ezelőtt is zűrzavarosabbak voltak a szálak. Kilenc versenyző, közel a mezőny fele készülhetett hátrasorolásra, köztük négyen a három élcsapat pilótái közül: Max Verstappent 5, Sergio Perezt 10 rajthellyel, Carlos Sainzt és Lewis Hamiltont a mezőny végéről való indulással sújtották hajtásláncelemek cseréje miatt, ami így máris Charles Leclerc-t tette egyértelmű favorittá, ha nem is az időmérő megnyerésére, de a pole-pozícióra mindenképp.

A Q1 legjobbja a csak egyszer kihajtó Verstappen lett 1:20,9-es körrel, de ahogy az lenni szokott, az első szakaszban a kiesőzónát övezi a legnagyobb figyelem. Szokatlan nevet ezúttal nem ott találhattunk, hanem a továbbjutók között: a vakbélgyulladással kidőlő Alexander Albon helyére behívott Nyck de Vries annak ellenére is remekelt, hogy csak a harmadik edzésen ülhetett először autóba. A holland még úgy is a 15. helyen zárt, hogy a leggyorsabb idejét pályaelhagyás miatt törölték, így éppen továbbjutott a második szakaszba, legyőzve csapattársát, Nicholas Latifit is. A kanadai mögött a két Aston Martin és a két Haas búcsúzott még.

A Q2 már a Ferrarik elsőségével zárult, Sainzcal az élen, hozzá hasonlóan pedig Hamilton is kvalifikált a legjobb tíz közé büntetése ellenére is, mindketten azért, hogy a végjátékban szélárnyékkal segíthessenek csapattársuknak. Kiesett Esteban Ocon, Valtteri Bottas, De Vries, Guanyu Zhou és Yuki Tsunoda. A Williams újoncának az utolsó kör első részideje alapján a Q3-ra is lett volna esélye, ám a második sikánnál elfékezte magát, így elszállt az esélye a javításra.

A Q3-ban az első gyorskörök után Sainz állt az élre, de az előzetes pole-t a mögé besoroló Leclerc őrizte. A második körök során Leclerc már az eredménytáblán is az élre állt 1:20,161-es idővel, mögötte végül Verstappen, Sainz, Perez és Hamilton végzett, de mivel mind a négyen büntetést kapnak, a hatodik helyre kvalifikált, utolsó kísérletét megszakító George Russell sorakozhat majd fel a második helyre.

A végleges rajtrácsot az FIA fogja közzétenni a büntetések érvényesítése után.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!