Leclerc: Hiába az osztrák dobogó, a Ferrari még szenved a gyors kanyarokban - F1VILÁG.HU

Leclerc: Hiába az osztrák dobogó, a Ferrari még szenved a gyors kanyarokban

HIRDETÉS
Hiába állt újra dobogón a hétvégi Osztrák Nagydíjon Charles Leclerc, a monacói versenyző pontosan tudja, továbbra is jócskán le vannak maradva a Red Bull Forma-1-es csapatától.
Charles Leclerc races during the 10th Stop of the FIA Formula One World Championship at the  Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 2, 2023

Leclerc a 2. helyen ért célba a spielbergi versenyen, habár a győzelemre nemigen volt esélye a Red Bull címvédőjével, Max Verstappennel szemben. A fiatal monacói ennek ellenére elégedett, hiszen úgy érzi, határozottan segítettek azok a fejlesztések, melyeket a csapat pályára vitt Ausztriában.

„Jó érzés újra dobogón lenni, főleg azok után, hogy a szombat nagyon nehezen alakult” – mondta a verseny után Leclerc a média képviselőinek, köztük az F1Világ.hu-nak nyilatkozta. „Nagyon jó érzéseim voltak az autóban pénteken. Az új fejlesztésekkel határozottan jobb lett a helyzet.”

„És nagyon vártuk ezt a versenyt, hogy megerősítést nyerjenek azok a remek érzések, amik bennünk voltak pénteken. És működött. Nem titok, hogy még rendkívül keményen kell dolgoznunk, hogy befogjuk a Red Bullt, akik még mindig sokkal gyorsabbak nálunk a verseny napján. De jobbak az érzéseink. A csapat pedig úgy nyomja, ahogy még korábban soha, a fejlesztések a tervezettnél sokkal korábban felkerülnek az autóra. Ezt nagyszerű látni.”

Arra a kérdésre, hogy a fejlesztéseknek hála mennyit javult az SF-23-as gumikezelése, Leclerc így felelt: „Összességében egy következetesebb autónk volt, amit jó volt látni. Ezeken a sprinthétvégéken egy kicsit kiszámíthatatlanabb a dolog, kevesebb a felkészülési idő, és egy kicsit talán az optimális tartományon kívül voltam a beállítások tekintetében a versenyen. Küszködtem egy kicsit a hátsók degradációjával. A második, illetve az utolsó etapban viszont egy kicsit jobb volt a helyzet, mivel változtattam a vezetési stílusomon. De egy kis teljesítmény talán benne maradt.”

Leclerc azt reméli, a hétvégi Brit Nagydíjon, Silverstone-ban hasonlóan erős teljesítményre lesznek majd képesek, bár a pálya talán nem fekszik majd annyira a Ferrarinak.

„Erre törekszünk, illetve, hogy jobbak legyünk. Egy nagyon más pálya a silverstone-i. Nagyon érdekes lesz látni, hogy állunk majd ott, mert az autó gyengesége még mindig egy kicsit a tempós kanyarokban jön ki. Silverstone-ban pedig sok gyors kanyar van. Szóval jó lesz látni, hogy az új csomag segít-e majd ebben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!