Friss hírek

Leclerc hiába volt a leggyorsabb, nem teljesen elégedett

A legjobb idővel zárta az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapját Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője mégis azt mondja, nem lehet teljesen elégedett, és rengeteg munka vár még rájuk a szombati időmérő edzésen.

A fiatal pilóta már a hétvégét megelőzően azt mondta, szerinte az ő autójuknak nem fekszik majd annyira az idei évre jelentősen átépített melbourne-i versenypálya, ennek ellenére azonban a Ferrarik mindkét pénteki edzésen ütőképesek voltak: míg az első gyakorlást Carlos Sainz, a másodikat Leclerc „nyerte meg”, a monacói versenyző azonban kihívásokkal teli edzésnapon van túl.

„Ami engem illet, egy kicsit nehezebben alakult a péntek. Az első edzés trükkös volt, és a második gyakorlásra ugyan sikerült fejlődnöm a vezetést tekintve, még így is sok a tennivaló” – mondta a monacói versenyző. „Kétlem, hogy bárki is nagyon törekedett egy erős kör összerakására. Az időmérő viszont holnap lesz, és remélhetőleg jól teljesítünk majd rajta.”

Hirdetés
 

Sainz az első edzést az élen zárta, a második tréningen pedig harmadik lett. Ő azt mondta, a gumikra továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetniük.

„Érdekes péntek volt, mivel sok újdonsággal meg kellett birkóznunk ahhoz képest, mint amikor legutóbb itt versenyeztünk” – magyarázta a spanyol. „A pálya teljesen más, határozottan gyorsabb, és az új aszfalt is teljesen másnak tűnik a tapadás szempontjából. Tovább kell dolgoznunk a gumik viselkedésének megértésén, de alapvetően azt gondolom, jó alapokkal rendelkezünk a holnapi időmérőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!