Leclerc: Hihetetlen volt Schumacher autójával száguldani - F1VILÁG.HU

Leclerc: Hihetetlen volt Schumacher autójával száguldani

HIRDETÉS
Igazán különleges élményben volt része nemrég a Ferrari ifjú titánjának, Charles Leclerc-nek, hiszen egy barátja révén Abu Dhabiban Michael Schumacher egykori versenyautójával körözhetett. Azt mondja, nagyon vigyázott a 2003-as Ferrarira – már csak a német pilóta iránti tisztelet miatt is!
Charles Leclerc, Ferrari

Leclerc abu dhabi száguldásáról már mi is megmutattunk egy videót, most viszont a monacói pilóta az F1 Beyond The Grid című podcastjében mesélt a nem mindennapi élményről. Mint kiderült, nemcsak a Ferrari 2003-as autójával körözhetett az abu dhabi versenypályán, hanem egy 2017-es autó is a rendelkezésükre állt. Leclerc azt mondja, olyan volt, mintha egyik gokartból pattantak volna át a másikba. 

„Ez igazán hihetetlen volt. Először is szeretnék köszönetet mondani a barátomnak, Thomas Flownak ezért a lehetőségért, hiszen az ő autója volt, amit pár hónapja vásárolt meg” – mondta a monacói. „Aztán elrepültünk Abu Dhabiba, és olyan volt, mint egy gokartos nap Forma-1-es autókkal.”

„Van neki a 2017-es autója, és a 2003-as, és úgy ugorhattunk át egyikből a másikba, ahogy csak akartunk. Egész délután ezt csináltuk, ami hihetetlen volt. A 2003-as autó nagyon-nagyon különleges. Másfelől pedig azt is megmutatja, hogy mekkora fejlődés történt 2003 óta a leszorítóerőt tekintve. Mert a mai autók leszorítóereje abszolút hihetetlen, és azt gondolom, nagyon nehéz ép ésszel felfogni, mekkora fejlődés történt 2003-tól mostanáig. A 2003-as autók súlya is magáért beszél – egyszerűen csak élvezetes vezetni a lassú kanyarokban.”

„A súlyt nagyon észre lehet venni azon, hogy mennyire agilis az autó, mennyire lehet játszani a hátuljával. Nagyon szórakoztató vezetni a mai autókat, amikor elveszíted egy kicsit a hátulját, akkor szórakoztató megfogni bizonyos tekintetben, de őrültnek kell lenned, hogy élvezetesnek találd. A 2003-as autónak, ha elveszíted a hátulját, sokkal élvezetesebb kontrollálni, és egy kicsit könnyebb is – de szórakoztató módon.”

„Elég keményen nyomtak neki. Persze nem túl keményen, hiszen nem az én autóm volt. És mégiscsak Michael 2003-as versenyautója. Szóval nagyon tisztelem. Ezt észben kellett tartanom, de élveztem! Megtettem vele pár kört a délután folyamán, úgyhogy nyomhattam neki. Ahogy mondtam, szórakoztató, amikor egy kicsit túlkormányzottá válik ez az autó. Szóval próbáltam is előidézni, hogy még jobban szórakozzak!”

Leclerc hozzátette, „elég sok üzemanyag volt az autóban”, amit ráadásul a Pirelli demóabroncsaival szereltek fel, de meglehetősen hasonló köröket értek el a 2017-es és a 2003-as autóval.

„Nagyon hasonló köridők voltak, de eltérő módokon értük el őket. A 2017-es rendkívül gyors volt a tempós kanyarokban, a lassúakban viszont időt veszítettünk – a másikkal épp fordítva. A 2003-as nagyon gyors volt a lassú kanyarokban, és sok időt veszítettünk a gyors fordulókban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!