Leclerc: Hihetetlenül nehéz volt boldogulni az autóval - F1VILÁG.HU

Leclerc: Hihetetlenül nehéz volt boldogulni az autóval

Rettentően nehéz versenyen van túl Miamiban a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzője, Charles Leclerc. A monacói csak a 7. helyen ért célba, elmondása szerint pedig fogalma sincs, miért küszködött ennyire autójával.

Leclerc csak a 7. helyről vágott neki a vasárnapi futamnak, miután az időmérő edzésen a falnak csapta autóját. A monacói abban bízott, a versenyen előrébb tud majd lépni, ám a futam nagy részében a Haas pilótájával, Kevin Magnussennel harcolt, és végül ugyanabban a pozícióban ért célba, melyből megkezdte a küzdelmet. Leclerc a verseny után elárulta, nagyon nehéz volt boldogulnia az autóval, és egyelőre fogalma sincs, mi volt ennek az oka.

„Nagyon nehéz volt – épp most beszéltünk erről Carlosszal [Sainz]. Alapvetően olyan autónk van, amivel hihetetlenül nehéz a határon menni” – mondta a monacói. „Ami engem illet, nem tudom, mi történt, de a tempós kanyarokban az autó rengeteget mozgott. Nemcsak a hátulja, hanem az egész autó pattogott. Át kell néznünk az autót, de nem volt valami nagyszerű érzés.”

„Ugyanez volt Carlosnál is, nagyon következetlen autónk volt, szóval csak próbáltam célba érni vele. De nyilván nem volt jó verseny.”

Arra a kérdésre, hogy a pattogást pontosan mi okozhatta, hiszen Sainznak ilyen jellegű gondja nem volt, Leclerc így felelt: „Le kell ellenőriznünk. Carlos nevében nem beszélhetek, de az én esetemben őrületes volt. Tényleg nem tudom, mi történt.”

Leclerc hozzátette, nagyon fontos lesz, hogy az új fejlesztésekkel közelebb kerüljenek a Red Bullokhoz a következő versenyeken.

„Nagyon fontos lesz, mert most nagyon messze vagyunk. Nagyon-nagyon messze. Én a magam részéről nehezen találok magyarázatot arra, miért vagyunk ennyire lemaradva a versenyen, és ennyire közel az időmérőn. Ezen tényleg dolgoznunk kell.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Hihetetlenül nehéz volt boldogulni az autóval
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!