Friss hírek

Leclerc hisz a vb-címben, és tagadta a Ferrariról megjelent pletykákat

Megalapozatlannak és hazugnak nevezte a Ferrari kapcsán az elmúlt hetekben elterjedt pletykákat az olasz istálló versenyzője, Charles Leclerc.

A kiábrándító bahreini idénykezdet után rengeteg szóbeszéd látott napvilágot a patinás olasz istállóval kapcsolatban – de főleg azt követően, hogy a Ferrari F1-es autóinak tervezéséért felelős David Sanchez otthagyta a csapatot. Olasz médiajelentések szerint még több távozó lett, és további kulcsemberek fordíthatnak hátat a Scuderiának, ezt azonban Fred Vasseur csapatfőnök már szerdán határozottan cáfolta.

A Szaúd-arábiai Nagydíj helyszínén, Dzsiddában Leclerc újságíróknak nyilatkozva elismerte, tény, nem a tervek szerint indult a szezon, hiszen Bahreinben nem volt jó a teljesítmény és a megbízhatóság sem, ám továbbra is hisz abban, hogy megnyerhetik a világbajnoki címet. A monacói pilóta szerint fontos, hogy a csapat minden tagja így gondolkodjon.

Hirdetés
 

„Nos, igen, mivel ez még csak az első versenye volt a szezonnak. Továbbra is hiszek benne, és persze mindannyiunknak hinni kell benne. Sok-sok futam van még hátra, és őrült módon kell harcolnunk, hogy visszakerüljünk az élre” – mondta Leclerc „Nem a tervek szerint alakultak a dolgok, és amikor a Ferrari nem úgy teljesít, ahogy kellene, akkor felerősödnek a hangok, és jön ez a rengeteg dolog a csapat körül.”

„De jónak kell lennünk abban, hogy megfelelően hasznosítjuk az energiánkat csapaton belül, egy irányba kell húznunk, javulnunk kell, és megerősödve kell visszatérnünk. És úgy érzem, ezt tettük az elmúlt néhány hétben, szóval várom már, hogy újra pályára guruljunk. Ideje befejezni a beszédet, és visszatérni a vezetéshez!”

Leclerc elárulta, meglepte, milyen pozitívan reagáltak a Ferrari munkatársai, miután kiálltak az istálló kulcsemberei a sok negatív hír után.

„Nyilván láttam én is a pletykákat, és aztán elmentem Maranellóba. Kezdetben nem voltam biztos abban, hogyan fog reagálni a csapat. De aztán az egész istállóval volt egy találkozónk, minden Ferrari-alkalmazottal. És nagyon meglepdődtem. Mindenki teljesen pozitív volt, ami nagyszerű.”

A 25 esztendős versenyző cáfolta azt a pletykát is, miszerint személyes találkozót kért John Elkann elnöktől, hogy rendezzék soraikat.

„Ez abszolút nem igaz. Rengeteg pletyka volt a csapat körül, és ezek 90 százaléka teljesen megalapozatlan. Nem tudom, honnan erednek, és hogy őszinte legyek, nem is akarok energiát fordítani arra, hogy kiderítsem. Egyszerűen csak magunkra kell fókuszálnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc hisz a vb-címben, és tagadta a Ferrariról megjelent pletykákat
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon
Piastri egyáltalán nem bánta meg, hogy a McLarenhez szerződött
Alonso: Most jobb tempóval gyűrtük le a Ferrarit és a Mercedest, ami remek hír!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!