Leclerc: Hogy kezelhetőbb az autó, nem feltétlenül jelenti azt, hogy győzni is fogunk - F1VILÁG.HU

Leclerc: Hogy kezelhetőbb az autó, nem feltétlenül jelenti azt, hogy győzni is fogunk

HIRDETÉS
Sokkal kezelhetőbb a Ferrari idei versenyautója elődjénél, Charles Leclerc azonban figyelmeztet, ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy versenyképesek is lesznek a 2024-es szezonban.
Charles Leclerc, Ferrari

A maranellói gárda jó formában teljesített a bahreini teszteken, a versenyzők, Charles Leclerc és Carlos Sainz pedig az első naptól kezdve hangoztatták, az idei, SF-24-es kódjelű modell sokkal könnyebben vezethető, mint a Ferrari tavalyi autója, mellyel rengeteget küszködtek a pilóták — különösen szeles körülmények között.

Leclerc ugyanakkor azt mondja, ettől még nem várhatják azt, hogy versenyeket fognak nyerni az előttünk álló idényben.

„A szimulátorban futott első körtől kezdve olyan érzés volt, hogy az autót könnyebb vezetni, valahányszor szélben kell mennünk. Ugyanez volt a pályán is, a legelső körtől kezdve jók voltak az érzéseim” — mondta a monacói versenyző. „Sikerült azonnal következetesnek lennünk, ez pedig segíteni fog bennünket a versenyetapokon.”

„A vezethetőség és a versenyképesség viszont két külön dolog. Tavaly küszködtünk a következetességgel, mert az autó járt mindenhol, valahányszor fújt a szél. A mostani helyzet viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy emiatt sokat fogunk győzni. És a Red Bullhoz képest sem jelent semmit. Szóval rengeteget kell dolgoznunk, és aztán meglátjuk jövő pénteken, hogy mennyire vagyunk versenyképesek.”

„De magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy határozottan előre tudtunk lépni a gumikezelés terén.”

Bár a Ferrarik a legjobb köridőket futották a teszten, Leclerc szerint „nagyon nehéz megmondani, pontosan hogyan is állnak”.

„Teljesítettük a programunkat, nem voltak lényeges problémák. Azt gondolom, az első jó dolog az, hogy nem voltak meglepetések. Minden, amit vártunk az autótól, azt megkaptuk a pályán. Ez jó dolog, mivel segít bennünket abban, hogy fejlesszük a szimulátorban. Hogy mennyire vagyunk versenyképesek, azt még nehéz megérteni. Az első benyomásom az, hogy a Red Bull még jócskán előrébb jár. De sokkal jobb alapokkal rendelkezünk, mint tavaly. Tavaly pályafutásom talán legrosszabb tesztjét futottam itt. Idén sokkal jobb a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Hogy kezelhetőbb az autó, nem feltétlenül jelenti azt, hogy győzni is fogunk
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!