Friss hírek

Leclerc: Idén is magasra teszem a mércét

Kőkeményen dolgozott a téli időszakban a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc – a monacói azt mondja, idén is nagyon magasra teszi a mércét, és bízik abban, jönni fognak az eredmények.

A Ferrari a hét elején mutatta be SF1000-es kódjelű versenyautóját, mellyel jövő héten a versenyzők meg is kezdik a tesztelést Barcelonában.

Leclerc tavaly szerződött az olasz istállóhoz, és első évében igazán meggyőző formát mutatott: ő szerezte a legtöbb rajtelsőséget az idény során, és két futamot nyerve az egyéni pontverseny 4. helyén zárt, megelőzve négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt.

A 22 esztendős monacói elárulta, már össecsiszolódott a csapattal, így a 2020-as idénynek jóval felkészültebben vághat neki, mint a tavalyinak.

„Az idei év egy kicsit más lesz, mint a tavalyi. Tavaly minden új volt számomra” – mondta a Ferrari ifjú titánja.

„Fel kellett fedeznem a csapatot, még akkor is, ha korábban a Ferrari akadémiáján nevelkedtem. Minden olyan nagynak és újnak tűnt, alkalmazkodnom kellett a különféle rendszerekhez és procedúrákhoz.”

„Idén ebből a szempontból kicsit könnyebb dolgom lesz, másfelől viszont rengeteg lesz az elvárás velem szemben. Nagyon keményen fogok dolgozni azért, hogy azon a szinten legyek, amilyenen lenni akarok. És remélhetőleg pozitív év vár rám.”

Leclerc azt mondja, meggyőződése, hogy kemény munkával jönni fognak majd az eredmények.

„Mindig nagyon magasra teszem a mércét. Nem is az eredmények, sokkal inkább a felkészülés, a koncentráció tekintetében. Ritkán összpontosítok csak az eredményre, hiszen tudom, hogyha jól dolgozom, azok jönni fognak. Ha csapatként jól dolgozunk, jönni fognak az eredmények.”

„Erre fókuszálok. Keményebben tréningeztem, mint valaha, hogy felkészüljek az új szezonra. Alig várom már, hogy autóba üljek és lássuk, hogyan is állunk a többiekhez képest.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!