Leclerc idén is nehéz szívvel tér vissza Szuzukába - F1VILÁG.HU

Leclerc idén is nehéz szívvel tér vissza Szuzukába

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, minden évben nehéz visszatérni a Forma-1-es Japán Nagydíjnak otthont adó Szuzukába, hiszen 5 éve itt szenvedett tragikus balesetet gyerekkori barátja, Jules Bianchi.
GP UNGHERIA  F1/2019 -  SABATO 03/08/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari

A francia versenyző a 2014-es Japán Nagydíjon a vizes pályán megcsúszott, és egy másik versenyautó mentésében segédkező munkagépnek ütközött.

A baleset után Bianchit mesterséges kómában tartották, végül 9 hónappal később halt bele sérüléseibe.

Bianchi nemcsak gyerekkori barátja, hanem keresztapja is volt a Ferrari ifjú titánjának, Charles Leclercnek, aki idén is nehéz szívvel tér vissza Japánba. A monacói persze azt mondja, a történtek ellenére Szuzuka mindig különleges versenyhelyszín marad.

„Japán egy nagyon különleges versenyhelyszín a helyi rajongók miatt” – mondta a 21 esztendős monacói.

„Nagyon szenvedélyesek és mindig rendkívüli módon támogatnak bennünket, ami miatt egyedülálló élmény itt versenyezni. Tavaly nehéz hétvégém volt itt, Jules balesete óta először jártam Szuzukában. Nyilván nagyon szomorú emlék ez, és ezt mindig ehhez a nagydíjhoz fogom kapcsolni.”

„A pálya maga nagyon technikás és igénybe veszi az embert. A vonalvezetését tekintve az egyik legélvezetesebb. Vannak tempós egyenesek és különféle kanyarkombinációk, és persze a hajtű – ezek miatt ikonikus ez a helyszín.”

„Karakterisztikáját tekintve eltér a legutóbbi versenyhelyszínektől, szóval majd meglátjuk, hogyan működnek itt a legutóbbi fejlesztések – főleg az aerodinamikát tekintve.” 

A Ferrari másik versenyzője, Sebastian Vettel is nagyon kedveli a japán aszfaltcsík vonalvezetését

„Szuzuka talán a kedvenc pályám az egész szezonban. Ez az egyetlen helyszín, melynek vonalvezetése egy nyolcast formáz, és valamiért azokra a játék autópályákra emlékeztet, amikkel gyerekkoromban játszottam” – mondta a német versenyző.

Hirdetés

„De ettől eltekintve semmi gyerekes nincs ebben a helyszínben, hiszen elképesztő kanyarok találhatóak a pályán, mint például a 130R, és az első szektorban a kanyarok gyors egymásutánja.”

„A másik dolog pedig, ami olyan különlegessé teszi a Japán Nagydíjat, a rajongók: egyszerűen hihetetlenek! Nem számít, milyen korán érsz a pályára, ők már előtted ott vannak és várnak téged. Egyedülállóak az érzéseik a versenyzők iránt, és egy csodás élmény.”

„És végül, de nem utolsósorban, a szuzukai időjárás mindig kiszámíthatatlan, ami azt jelenti, hogy bármi megtörténhet a futamot. Egy pedig különösen összetetté, ugyanakkor lenyűgözővé teszi az egészet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!