Leclerc: Idén még nem volt ilyen jó a versenytempónk! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Idén még nem volt ilyen jó a versenytempónk!

HIRDETÉS
Idén még nem volt olyan jó a Ferrari versenytempója, mint Oroszországban – ezt mondja Charles Leclerc, aki idei hatodik rajtelsőségét szerezte meg Szocsiban, és igazán optimistán várja a vasárnapi versenyt.
Charles Leclerc Ferrari

Leclerc ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel szerezte meg a pole pozíciót szombaton: 4 tizedmásodperccel utasította maga mögé Lewis Hamiltont.

„Nagyszerű érzés. Kétségkívül óriási érzés ismét a pole-ban lenni, de nem tudom, hogy ez a legjobb pálya-e a rajtelsőséghez” – mondta Leclerc az időmérő után, aki tudja, nagy küzdelem vár majd rá vasárnap.

„A rajt után nagyon hosszú egyenes vezet az első kanyarig, szóval a start nagyon fontos lesz. Mindig az, de itt talán még fontosabb a hosszú egyenes miatt.”

A monacói tehetség sorozatban negyedszer indulhat az élről: ez Ferrari-pilótaként utoljára Michael Schumachernek sikerült a 2000-es évek elején.

„Nagyon-nagyon különleges érzés, de momentán nem különösebben akarok ezekre a statisztikákra gondolni. A feladatomra akarok összpontosítani. Sok munka vár még ránk holnapig, de kezdetnek nem rossz! Versenyképesek voltunk egész hétvégén, és a versenyszimulációk is pozitívan alakultak, szóval jónak tűnik a dolog vasárnapra.”

„Természetesen nagyon magabiztos voltam az időmérő előtt, de előbb-utóbb egyszer majd véget ér ez a sikersorozat. Az egyetlen, amire próbálok figyelni, hogy magamra összpontosítok, próbálom ugyanazt a procedúrát alkalmazni, amint az elmúlt négy versenyen. Az egyértelmű, hogy eszembe sem jut az autóban ülve, hogy könnyű lesz, és magától összejön minden.”

„Az igazat megvallva a Q3 előtt nem is volt tiszta köröm. Az első Q3-as köröm jónak tűnt, a második pedig kiváló volt egészen a 16-os kanyarig, ahol elveszítettem a kontrollt az autó hátulja felett, és veszítettem egy kis időt. De összességében az autó szépen összeállt, az egyensúly pedig egyre jobb lett. Csak az aero-egyensúlyon változtattam egy kicsit, és egyre magabiztosabb lettem.”

Leclerc azt mondja, nemcsak az egykörös tempójuk jó Szocsiban, hanem a versenytempó is – így igazán magabiztosan várja a holnapi futamot.

„Úgy hiszem, a pénteki hosszú etapos tempónk rendkívül pozitív volt – talán a legpozitívabb az egész szezon során. De érdekes verseny lesz, a Mercedesek a közepes keveréken rajtolnak, és szerintem a stratégiának is fontos szerep jut. Szerintem mi jól taktikázunk azzal, hogy a lágy gumikon startolunk, de majd holnap meglátjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!