Leclerc: Igyekszem majd sokat tanulni Vetteltől - F1VILÁG.HU

Leclerc: Igyekszem majd sokat tanulni Vetteltől

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

A tanulás és a folyamatos fejlődés lesz Charles Leclerc célja a 2019-es Forma-1-es idényben. A Ferrari ifjú titánja jól tudja, kemény ellenfele lesz majd házon belül Sebastian Vettel, ám igyekszik a legtöbbet tanulni a négyszeres világbajnoktól.

A monacói versenyző Kimi Räikkönen helyét veszi át a Ferrari csapatánál, elmondása szerint pedig alig várja már, hogy elkezdődjön az új szezon.

„Ez lesz a legcsodásabb újév számomra, hiszen egy csodálatos új idény kezdetét jelzi majd” – mondta Leclerc az Autosprint magazin díjátadó ünnepségén.

„Nem sokkal a szingapúri hétvége után tudtam meg, hogy a Ferrari versenyzője leszek. Izgalmas időszak volt, de nem változtatott a terveimen, mert szerettem volna a lehető legjobban zárni az idényt a Sauberrel, hiszen elvégre az ő munkájuknak köszönhetem azt, hogy megszereztem a Ferrari ülését.”

Leclerc kifejtette, szeretne annyit tanulni első ferraris évében, amennyit csak lehet.

„A 2018-as szezonból magammal viszek mindent: a jó és a rossz pillanatokat egyaránt. Tanultam a hibáimból, és igyekszem fejlődni is. A célom ugyanaz a jövőre nézve, mint minden versenyzőnek: tanulni és folytatni a fejlődést.”

„Teszem majd a dolgom, és tudom, hogy egy nagyszerű lehetőséget kapok, hiszen Sebastian Vettel lesz a csapattársam, aki az egyik legerősebb versenyző a mezőnyben. Csak tanulhatok tőle!”

„Most viszont eljött az ideje annak, hogy egy kis időt a családommal töltsek. Az edzéseket persze folytatom, mert szeretnék jól felkészülni az új idényre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!