Friss hírek

Leclerc: Javult a versenytempónk a hétvégén

Péntekről szombatra sikerült javítania a versenytempón a Ferrarinak, így Charles Leclerc optimistán vág neki a 2022-es Forma-1-es idény hatodik versenyének, a mai Spanyol Nagydíjnak.

A monacói versenyző idei negyedik rajtelsőségét szerezte a szombati időmérő edzésen, a kvalifikációt követően azonban arra hívta fel a figyelmet, ha nem sikerül jól bánniuk az abroncsokkal a futamon, könnyen elveszíthetik a győzelmet a Red Bull Racinggel szemben.

Leclerc mellől ugyanis a világbajnoki címvédő Max Verstappen rajtol majd, aki a legutóbbi két versenyen mondhatni sima győzelmet aratott. Bár a gumikezelés miatt aggódik egy kicsit, a versenytempó tekintetében már optimistább Leclerc, szerinte ugyanis a hétvége során sikerült előrelépéseket tenniük ezen a téren.

Hirdetés
 

„Futottunk hosszú etapot a szombati edzésen, ami sokkal jobb volt a péntekihez képest” – mondta a monacói. „Sajnos más referenciapont nemigen volt, mivel mi voltunk az egyetlenek, akik szombaton hosszú etapot teljesítettek. De úgy tűnt, találtunk valamit. Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy harcoljunk Maxszal és Checóval, azt nem tudom – de érzésre jobb volt. Ez pozitívum, de fogalmam sincs, hogy elég lesz-e, vagy sem.”

Leclerc hozzátette, nagyon sok múlik majd vasárnap a jó rajton, no meg a már említett gumikezelésen is. A fiatal pilóta ugyanakkor készen áll arra, hogy harcoljon a győzelemért a délutáni versenyen.

„Úgy gondolom, két kulcstényező van: ott van a rajt, és a gumikezelés, amit jól kell csinálni, ha nyerni akarunk vasárnap. Nyilvánvaló, hogy a stratégia ugyancsak kulcsfontosságú lesz az egynél több kiállással. Szóval sok dolog van… Egy 66 körös versenyen már megtörténhet. De készen állok a harcra. Készen állok arra, hogy jó rajtot vegyek, és megpróbáljak elöl maradni. De ezek a srácok nyilvánvalóan most bizonyították, hogy nagyon jó tempóval rendelkeznek, viszont minden előfordulhat a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!