Leclerc: Jó a versenytempó, de nehéz lesz előzni - F1VILÁG.HU

Leclerc: Jó a versenytempó, de nehéz lesz előzni

HIRDETÉS
Csak a 7. helyet szerezte meg a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője pedig azt reméli, egy jó rajttal sikerül majd előrébb kerülnie.
GP UNGHERIA F1/2021 - VENERDI 30/07/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói versenyző azt ugyanakkor elismeri, egy kicsit csalódott, mert abban bíztak, valamelyest előrébb végeznek majd a hungaroringi kvalifikáción.

Nem is múlt sokon: a 4. helyen végző Sergio Pereznél Leclerc csak 75 ezreddel volt lassabb. A fiatal pilóta bízik a versenytempóban.

„Azt gondolom, hogy nem sok előzés lesz holnap – nehéz verseny vár ránk” – mondta a monacói versenyzői újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak a Hungaroringen.

„Jó a versenytempónk, de ma kicsit küszködtünk a hátsó stabilitással – már a Q2-től kezdve. Emiatt buktuk azt a néhány ezredet, ami elválasztotta a 7. helyezettet a 4. helyezettől. De ilyen az élet.”

„A versenytempónk viszont jó, szóval remélhetőleg jó futamunk lehet vasárnap. Viszont ezen a pályán nagyon nehéz előzni.”

A Ferrari helyzetét tovább rontja, hogy Carlos Sainz csak a mezőny hátsó feléből rajtolhat majd, miután összetörte autóját az időmérőn.

„Sajnálatos Carlos balesete, mert megvolt a tempója ahhoz, hogy ott legyen velem a top 10-ben. Kár érte, de megesik, amikor az ember a határokat feszegeti. Az biztos, hogy rá egy kicsit nehezebb vasárnap vár.”

„Arra nem számítok, hogy az élen összeütköznek majd. Én a saját versenyemre fókuszálok, a rajt nagyon fontos lesz holnap. Mindig az, de ezen a pályán különösen, mert nehéz előzni. Megpróbálom a legjobb rajtot venni, aztán majd meglátjuk.”

„A gyorskörömmel meglehetősen elégedett voltam. 13 ezred választ csak el Pierre-től. Persze mindig lehet jobb kört futni, de összességében nem volt egy rossz kör, és nagyon kis különbségek döntöttek.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy jó eredménynek tekinti-e az időmérőn elért 7. helyet, Leclerc így felelt: „Nem. Ez egy kiábrándító eredmény. Arra számítottunk, hogy egy kicsit előrébb leszünk. Szóval kár érte, de ez van.”

„A Q2-től kezdve, amint változott a szél, elkezdtünk egy kicsit szenvedni a hátsó instabilitás miatt. Ha jól rajtolunk, előrébb kerülhetünk, de ha a start után is maradunk a 7. helyen, akkor nagyon nehéz lesz javítani a pályán. A gumikezelés nagyon fontos lesz vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!