Leclerc: Jó volt így zárni a szezont, de óriási még a lemaradásunk - F1VILÁG.HU

Leclerc: Jó volt így zárni a szezont, de óriási még a lemaradásunk

Vegyes érzésekkel zárta a 2023-as Forma-1-es idényt a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc.

A monacói versenyző a 2. helyen fejezte be a múlt vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjat, és elmondása szerint az mindenképpen pozitívum, hogy az évad utolsó szakaszában versenyképesebbek tudtak lenni, ugyanakkor viszont egyértelmű, hogy továbbra is óriási lemaradásban vannak az F1-ben idén domináló Red Bull-lal szemben.

Leclerc azt mondja, főleg a versenytempó terén kell nagyot javulniuk, és természetesen meg is próbálkoznak ezzel 2024-re.

„Egyfelől jó így befejezni a szezont. Önbizalmat ad ez nekem a jövő évre, jobban tudjuk, hogyan kell beállítanunk az autónkat, és merre kell haladnunk a fejlesztésekkel” — magyarázta a monacói versenyző. „Másfelől viszont hosszú az út még addig, hogy a Red Bull tempójával rendelkezzünk — különösen a versenytempó terén. Ebben a tekintetben jól tudjuk, hogy rengeteg még a tennivalónk.”

„Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk. Voltak versenyek, melyeken határozottan a miénk volt a második leggyorsabb autó, máskor viszont talán csak a negyedik vagy ötödik leggyorsabb autó volt a miénk, szóval tényleg hullámzó volt.”

„De azt gondolom, hogy Japán óta — amikor is egy fejlesztéssel vérteztük fel az autót — jó irányba mentek a dolgok, főleg az én vezetési stílusom szempontjából. Én mindig azt szeretem, ha erős az autó eleje, és sokkal jobban eggyé tudtam válni vele, sokkal következetesebben tudtam versenyezni. Ez pedig pozitívum.”

„Az persze nagyon kiábrándító, hogy a 3. helyen zártunk a konstruktőrök versenyében, mivel már két-három verseny óta a bajnoki ezüst volt a célom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!