Friss hírek

Leclerc: Jobb a versenytempónk, mint két hete!

Bár a köridők tekintetében nem villogott pénteken, a Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, alapvetően elégedett azzal, ahogy a nyitóedzések alakultak számára, a versenytempójuk ugyanis jobbnak tűnik, mint két hete, Bahreinben.

Leclerc csak a 9. legjobb idővel zárt pénteken, az eredmények viszont azért sem reprezentatívak, mert a monacói főleg a versenytempóra fókuszált a szabadedzéseken – ennek oka pedig nem más, minthogy a Ferrari versenyzője 10 rajthelyes büntetést kap majd a szaúd-arábiai futamra, miután autójába az idei harmadik vezérlőelektronikát is be kellett építeni.

A fiatal pilóta a szabadedzések után azt mondta, elégedett a látottakkal, és reméli, hogy a folytatásban sikerül tovább javulniuk.

Hirdetés
 

„Nem gondolom, hogy annyira rosszak lennénk, egészen jók az érzéseim, de nagyon nehéz a teljesítményről beszélni, hiszen mindenki nagyon eltérő dolgot csinál” – mondta a monacói versenyző. „Érzésre viszont rendben volt a dolog, a versenytempónk pedig jobbnak tűnik, mint Bahreinben, ez pedig pozitívum.”

A tréningezés során Leclerc több alkalommal is autójának motorjára panaszkodott, azzal azonban nem voltak műszaki problémák: „Nem volt semmi gond, előfordult párszor, hogy a kerékvetőn váltottam fel, meg ilyesmi, ami nem igazán tetszett a motornak, szóval csak azért panaszkodtam, hogy biztosak legyünk abban, minden rendben van. De minden rendben, ez pedig jó.”

Arra a kérdésre, hogy a pénteki, 7 tizedes hátrányt le tudják-e dolgozni a folytatásban, Leclerc így felelt: „Van még valamennyi a tarsolyunkban, azt majd meglátjuk, hogy mennyi. Biztos vagyok abban, hogy a Red Bull sem mutatta még ki a foga fehérjét, szóval majd szombaton meglátjuk. De szerintem közelebb leszünk annál, mint amit a mai eredmények mutatnak.”

Leclerc hozzátette: „Kipróbáltunk néhány új elemet is ma, és minden a várakozások szerint működött. Megpróbáljuk maximalizálni az időmérőnket szombaton, de mivel 10 rajthelyes büntetésem van, leginkább arra fókuszálunk majd, hogy a versenyen visszanyerjük ezeket a pozíciókat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Jobb a versenytempónk, mint két hete!
Vasseur szerint Sainz második is lehetett volna, ha nem hibázik
Albon parádéjával a Williams az üldözők legjobbja
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!