Leclerc: Jobb lett volna, ha Verstappen büntetés helyett inkább visszaadja a pozíciót - F1VILÁG.HU

Leclerc: Jobb lett volna, ha Verstappen büntetés helyett inkább visszaadja a pozíciót

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc úgy látja, jobban járt volna azzal, ha Max Verstappen nem kap büntetést a vasárnapi Las Vegas-i Nagydíjon, hanem egész egyszerűen megkérik őt arra, adja vissza a pozíciót azok után, hogy a startot követően kiszorította őt a pályáról.

Leclerc a pole pozícióból rajtolva vágott neki a vasárnapi versenynek, ám már a rajtnál elveszítette a vezetést Verstappennel szemben, aki egy nagyon rövid féktávot próbált venni az 1-es kanyarban, és ezzel tulajdonképpen kiszorította a monacói pilótát a pályáról.

Az incidensért Verstappen 5 másodperces időbüntetést kapott, és el is veszítette a vezetést, később azonban felzárkózott, és végül Leclerc-t újra megelőzve megnyerte a vegasi versenyt. A Ferrari versenyzője azt mondja, kijárt a büntetés a hollandnak, de talán jobb lett volna, ha inkább megkérik arra, adja vissza a pozíciót.

„Beszéltem már Maxszal, elmagyarázta a helyzetet. Nyilván határeset volt, túlment a határon, és szerintem megérdemelt volt az 5 másodperc. Szoros volt. Próbáltam a pályán maradni, de annyira kevés volt a tapadás… Megkapta érte a büntetést, és le is töltötte. Szerintem helyes döntés született. Az ilyen helyzetekben viszont szerintem jobb, ha az FIA azt kéri, adja vissza a pozíciót. Mert azt gondolom, jár egyfajta előnnyel a gumik megóvása szempontjából, ha tiszta pályán autózhat az ember. De ez van” – fogalmazott Leclerc, aki végül a 2. helyen ért célba azok után, hogy a verseny utolsó körében megelőzte a másik Red Bullt hajtó Sergio Perezt.

„Vegyesek az érzéseim” — mondta a monacói versenyző. „Egyfelől rendkívül elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, szerintem minden követ megmozgattunk, és az utolsó kör legutolsó kanyarjáig mindent beleadtam, és sikerült megszereznem azt a 2. helyet. Másfelől viszont nyilvánvalóan csalódott vagyok, mivel tényleg úgy hiszem, hogy a biztonsági autó nélkül a miénk lett volna a győzelem, mivel egy nagyon jó etapot futottunk a közepes keverékkel, és 5 körrel újabb kemény keverékű gumijaink voltak, mint Maxnak.”

„Volt egy jó 4-5 köröm, hogy hőmérsékletre hevítsem őket, és nagyon jó munkát végeztünk ezen a téren. Szóval nagyon biztos voltam benne, hogy a miénk a győzelem. De sajnos jött a biztonsági autó. Max és Checo kiálltak, én pedig kint maradtam az ötkörös használt keményeken — 5 kör azért nem olyan sok. De a probléma az, hogy amikor lehűtöd őket egy biztonsági autós szakasz alatt, hihetetlenül nehéz az újraindítás használt gumikkal ilyen hőmérsékleti viszonyok között. És ott el is buktuk a versenyt.”

„Viszont azt gondolom, a verseny utolsó szakasza nagyon élvezetes volt. Nagyon felment bennem az adrenalin az autóban ülve, igazán élveztem.”

Arra a kérdésre, hogy szeretett-e volna kiállni új garnitúra kemény gumikért a második biztonsági autós szakasz során, Leclerc így felelt: „Utólag mindig könnyű okosnak lenni, akkor még csak 5 kört futottam rajtuk. Ugyanakkor pedig nem tudtam, hogy Max és Checo mit fognak tenni mögöttem. Ha ők nem álltak volna ki, akkor a két Red Bull mögött találom magam, és nehéz lett volna megelőzni őket. Most persze azt mondom, kiálltam volna, de most már tudom, hogy mit csináltak, szóval könnyű okosnak lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!