Friss hírek

Leclerc: Jövőre a következetesség lesz a siker kulcsa

A következetesség lehet a kulcs a 2020-as Forma-1-es idényben – ezt mondja Charles Leclerc, aki abban bízik, a Ferrarinak jövőre végre esélye lesz a világbajnoki cím megszerzésére.

Bár az olasz istálló az idei szezon második felére igencsak összekapta magát, a Mercedes mostanra behozhatatlan előnyre tett szert a konstruktőrök versenyében, Lewis Hamilton pedig hétvégén, Mexikóban akár be is biztosíthatja hatodik világbajnoki címét.

A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc idén eddig 6 rajtelsőséget szerzett, és 2 futamgyőzelemmel büszkélkedhet. Bár voltak hibái, úgy érzi, elégedett lehet a szezon alakulásával.

„Azt hiszem, az idei szezon eddig jobban alakult, mint vártam” – fogalmazott a 22 esztendős tehetség.

„Nyilván nagyon kemény idényre számítottam a Ferrari versenyzőjeként, ráadásul ennél az óriási csapatnál Sebastian [Vettel] lett a csapattársam. Ugyanakkor erre hatalmas lehetőségként is tekintettem, hiszen sokat tanulhatok Sebtől, illetve a csapattól úgy általában.”

„De határozottan nagyon-nagyon jól mentek eddig a dolgok. Már Bahreinben is meglett a pole, esélyünk volt a győzelemre, de a hétvége végül nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Közel voltunk hozzá. Utána aztán nekem személy szerint kicsit nehezebben alakultak a dolgok, de nagyon keményen dolgoztam, és azóta, 9-10 futam óta már igazán jól mennek a dolgok.”

Leclerc elárulta, ő saját maga legfőbb kritikusa, hiszen azt az elvet vallja, csak akkor fejlődhet, ha a saját hibáiból tanul.

„Mindig nagyon kemény vagyok önmagammal. Nekem ez így működik. Nem szeretem elrejteni azokat a hibákat, amiket elkövetek. Valahányszor elkövetek egyet, beismerem. Számomra így a legkönnyebb, és így a legkönnyebb fejlődni is. Mindent kielemzek, amit a pályán csinálok, és valahányszor látok valamit, ami nem tetszik, próbálok megoldást találni – ezért vagyok annyira kemény önmagammal.”

„Ez a jövőben is így lesz, mert mindig ilyen voltam. Ahogy mondtam, lehet, hogy más versenyzőknél ez nem működne, de ami engem illet, biztos vagyok benne, hogy csak így tudom folytatni. Szóval igen, ilyen maradok.”

„Ami az idei szezont illeti, nyilvánvaló, hogy voltak hibák. Azt nem mondanám, hogy visszamennék az időben, hogy változtassak ezeken, mert szerintem az ember a hibáiból tanul. A következetesség jövőre rendkívül fontos lesz, ha olyan autónk lesz, mellyel a vb-címért harcolhatunk. Szóval igen, a következetesség lesz a kulcs, és ezen kell dolgoznom.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Mexikóvárosba látogat, Leclerc pedig abban bízik, a Hermanos Rodriquezről elnevezett versenypálya fekszik majd a Ferrari autóinak.

„Ez egy nagyon különleges pálya a tengerszint feletti magasság miatt. Szóval egy kicsit eltérő beállításokra van szükség, és vannak dolgok, amiket figyelembe kell venni. Az autó szempontjából egy elég kemény helyszín. Úgyhogy meg kell bizonyosodnunk a jó megbízhatóságról is.”

„Összességében, ha a pálya karakterisztikáját nézzük, szerintem jók lehetünk. Vannak hosszú egyenesek, és a motorunk látszólag igazán jól működik. Az egyenesbéli tempónk nagyon jó, és néhány verseny óta már a kanyarsebességünk is rendben van. Szóval majd meglátjuk, hogy alakul, de pozitívak az érzéseim.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!