Leclerc: Keményen fogunk dolgozni a télen, de nehéz lesz elkapni a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Leclerc: Keményen fogunk dolgozni a télen, de nehéz lesz elkapni a Red Bullt

Keményen fog dolgozni a Ferrari Forma-1-es csapata a tél folyamán, hogy 2024-ben a győzelmekért harcolhasson — mondja Charles Leclerc, aki ugyanakkor pontosan tisztában van azzal, a Red Bullt nagyon nehéz lesz befogni.

Leclerc elismerte, igazán csalódott a 2023-as szezon alakulás miatt, mivel a tavalyi bajnokság után nagy reményekkel vágtak neki az évadnak. Hamar rá kellett azonban jönniük, nem lesz esélyük a trófea elhódítására.

„Hogy őszinte legyek, kiábrándító szezon volt. A tavalyi év után arra számítottunk, hogy idén képesek leszünk a bajnoki címért harcolni” — mondta a monacói versenyző. „De már az első verseny után azonnal megértettük, milyen nehéz dolgunk lesz a Red Bull-lal szemben, mely óriási előrelépést tett, különösen a versenytempó terén.”

„Nekünk nem sikerült megtennünk ezt a lépést. Szóval ettől a pillanattól kezdve egy kicsit kiábrándító volt. Ugyanakkor viszont, ha csak az idei szezont nézzük — és elfelejtjük a tavalyi idényt —, akkor azt gondolom, igazán sokat fejlődtünk az évad során, ami pozitívum, és önbizalommal tölt el a jövőre nézve.”

„De nagy hátrányt kell ledolgoznunk, hogy felzárkózzunk a Red Bullokhoz, szóval keményen fogunk dolgozni a téli szünetben, és remélhetőleg erősebben térhetünk vissza a következő évben egy olyan autóval, mely képes a győzelemre.”

A Ferrari egészen az utolsó versenyig harcban volt a bajnoki ezüstéremért a Mercedesszel, végül azonban alulmaradtak az ezüstnyilakkal szemben. Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint az övék volt-e a második leggyorsabb autó idén, Leclerc így felelt: „Attól függ, hol voltunk éppen. Eléggé hullámzó volt a dolog. Voltak versenyek, melyeken határozottan a miénk volt a második leggyorsabb autó, más futamokon talán csak negyedikek vagy ötödikek voltunk. Szóval nagyon hullámzó volt.”

„De úgy gondolom, Japán óta — ahol egy fejlesztési csomaggal vérteztük fel az autót — jó irányba mentek a dolgok, főleg a vezetési stílusom szempontjából. Én mindig szeretem, ha erős az autó eleje, és úgy éreztem, jobban eggyé tudtam válni vele, és következetesebben tudtam teljesíteni. Ez pozitívum.”

„De nyilván nagyon kiábrándító az, hogy csak a 3. helyen zártuk a konstruktőrök versenyét, mivel ez volt az egyetlen célom két-három verseny óta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!