Friss hírek

Leclerc kész kockáztatni, ha rövidebb lesz a bajnokság

A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, ha a 2020-as szezon a koronavírus-járvány miatt jóval rövidebb lesz a tervezettnél, több kockázatot kell majd vállalnia a világbajnoki cím megszerzése érdekében.

A járvány miatt a 2020-as idén első 9 versenyét halasztani vagy törölni kellett, és most úgy tűnik, a bajnokság leghamarabb júliusban kezdődhet el.

Bár a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint akár 18-19 versenyt is rendezhetnek az év második felében, jó esély van rá, hogy ennél jóval kevesebbet tud csak teljesíteni a mezőny.

„Biztos vagyok abban, hogy a Mercedes és Lewis [Hamilton] számít még favoritnak, akkor is, ha csak egy 8 versenyes bajnokságról beszélünk” – mondta Charles Leclerc a minap. „Szóval nagyon nehéz lesz legyőzni őket.”

„De feltehetően többet kockáztatok majd a pályán rizikósabb stratégiákkal, előzésekkel, és ez talán kifizetődik majd. De az is lehet, hogy nem.”

Leclerc azt mondja, legalább egy tucat versenyre szükség lenne ahhoz, hogy egy „jelentősnek” mondható bajnokságot szervezzenek.

„Szerintem 12-13 verseny lenne a minimum, amit szeretnék, hogy egy jelentős bajnokságunk legyen. Ennél kevesebbel elég nehéz lesz” – magyarázta a monacói.

A Ferrari csapata egyébként a téli tesztek után nem feltétlenül volt elégedett új autójának teljesítményével, és Leclerc is azt mondja, nem ők a favoritok, ezen pedig az elcsúszó idénykezdet sem változtat.

„Nehéz, hiszen még mindig nem vagyunk túl az első időmérőn. Szóval a teszteken szerzett gondolataink vannak csak meg, és ez nem könnyű, hogy őszinte legyek. Szóval még várnunk kell.”

„Nem gondolom azt, hogy ez az egész helyzet sokat változtat az erősorrendet ahhoz képest, mint amit a téli tesztek után láttunk. Szóval jelenleg nem mi vagyunk a favoritok, és ezt tudjuk is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!