Leclerc két dolog miatt is optimistán várja a folytatást Bakuban - F1VILÁG.HU

Leclerc két dolog miatt is optimistán várja a folytatást Bakuban

HIRDETÉS
Két dolog miatt is igazán optimistán várja az Azeri Nagydíj hátralévő részét a Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc, aki megnyugtatta a rajongókat: nem motorhiba miatt lassult le a második bakui edzésen.
GP AZERBAIJAN F1/2022 - VENERDì 10/06/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc a legjobb idővel zárta a Forma-1-es Azeri Nagydíj pénteki napját, a második gyakorláson azonban alighanem a szívbajt hozta a Ferrari mérnökeire, amikor a rádión arra panaszkodott, veszített a motorerőből. A csapat aztán gyorsan megnyugtatta, nincs semmi gond az autóval, a fiatal pilóta pedig az edzés után magyarázatot is adott a történtekre.

„Ami azt illeti, nem motorprobléma volt. Én voltam az, aki elfelejtett átállítani valamit, ami miatt nyilván motorerőt veszítettem. De nem volt semmi gond” – mondta a monacói versenyző.

Leclerc beszélt arról is, szerinte kemény küzdelem várható a rajtelsőségért, illetve a futamgyőzelemért a hétvége során, a pénteken futott köridőkből viszont messzemenő következtetéseket még nem vonna le.

„Szerintem kemény küzdelem lesz majd az élen. Jó pénteken zártunk, hiszen szerintem sokat tudtunk fejlődni az első edzés után a második gyakorlásra, de még meg kell tennünk egy újabb lépést szombatra. Úgy érzem, a második edzésen még senki sem futott igazán erős kört, mi sem. Sőt, szerintem Max és Carlos nem is javított a lágy gumikon, szóval sok még a kérdőjel.”

A Ferrari versenyzője két dolog miatt is optimistán várja a folytatást.

„Szerintem az mindenképpen pozitívum a nyitónap után, hogy a gumik degradációja jó volt, a versenytempónk pedig nagyon erős. Ez mindenképp jó.”

Arra a kérdésre, hogy ezen a hétvégén visszaveheti-e a vezetést a világbajnoki összetettben, Leclerc mosolyogva így válaszolt: „Remélem. Hogy ezen a hétvégén jön-e össze, vagy nem, azt nem tudom, de ha mindent tökéletesen csinálunk, akkor egy ponton visszakerülünk majd az élre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!