Leclerc kezd lemondani a vb-címről: „Nagyon-nagyon nehéz lesz...” - F1VILÁG.HU

Leclerc kezd lemondani a vb-címről: „Nagyon-nagyon nehéz lesz…”

HIRDETÉS
98 pontra nőtt a hátránya az összetettben Charles Leclerc-nek Max Verstappennel szemben, a monacói versenyző pedig elismerte, lassan kezd lemondani az idei bajnoki címről.
Charles Leclerc, Ferrari

Leclerc a motorcsere után a 15. helyről vágott neki a versenynek, és az előle startoló Verstappennel együtt jó ütemben zárkózott fel az első körökben, ám nagyon hamar a bokszba kényszerült, így hátracsúszott.

A monacói aztán felküzdötte magát az 5. helyre, ekkor csapata, a Ferrari úgy gondolta, a bokszba hívja őt friss lágy keverékű gumikért, hogy megfuthassa a verseny leggyorsabb körét. Ha ez sikerül, két ponttal kevesebbet veszített volna Verstappennel szemben, ám nem elég, hogy nem jött össze a leggyorsabb kör, még a 80 km/h-s megengedett sebességhatárt is túllépte a bokszban, ami miatt megbüntették, így végül veszített két pontot.

„Hogy őszinte legyek, a rajt után nagyon bizakodó voltam, és aztán bekerült az a sisakfólia a fékekhez, szóval ki kellett állnunk, és mindent az elejéről kezdeni” – mondta Leclerc a Sky Sports F1 televíziónak. „Itt már tudtam, hogy nehéz verseny vár rám, végül a 6. helyen végeztem – sajnos azután, ami a futam végén történt. Ez van.”

„A sebességtúllépés nem balszerencse – egyszerűen az én hibám. Hibáztam, ennyi. Másfelől viszont nem voltunk elég gyorsak ezen a hétvégén, és ez nagyobb probléma, mint bármi más. Szóval dolgoznunk kell rajta.”

Leclerc hátránya így 98 pontra nőtt a versenyt megnyerő Verstappennel szemben, a Ferrari pilótája pedig lassan kezd lemondani a bajnoki címről.

„A bajnoki esélyek kezdenek nagyon másképp festeni, főleg azt a tempót látva, amit ezen a hétvégén mutattak. Nagyon-nagyon nehéz lesz, de leszegett fejjel próbálom a legjobbat nyújtani minden versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!