Friss hírek

Leclerc: Ki kell vizsgálnunk a dolgokat

Küzdelmes versenye volt Charles Leclercnek, a Ferrari versenyzőjének az F1-es Spanyol Nagydíjon – nem ellenfeleivel, hanem autója problémáival kellett a leginkább megbirkóznia a futamon.

Leclerc az 5. helyről kezdte meg a Spanyol Nagydíjat, a rajtot követően pedig nem sikerült előrébb kerülnie, így a futam során leginkább csapattársával, Sebastian Vettellel cserélgették csak a pozícióikat

A monacói pilóta számára eredetileg egykiállásos futamot tervezett a Ferrari, azonban a biztonsági autós periódus miatt végül behívták a bokszba, és megkapta a közepes keverékű abroncsokat.

Leclerc elmondta, így össze tudta hasonlítani a két gumi működését, és a Ferrari egyikkel sem volt eléggé versenyképes. 

„Nem volt rossz, hogy behívtak, a verseny végéig akartunk menni velük, de sajnos nem úgy működtek, ahogyan arra számítottunk” – nyilatkozta Leclerc a kemény keverékekről. 

„Részemről elég sokat küszködtünk a hátsókkal, és emiatt időt veszítettünk. De őszintén szólva ugyanez volt a helyzet a közepes keverékeken is, ezt meg kell vizsgálnunk, és ki kell elemeznünk a dolgokat.

Az elmúlt versenyeken többször probléma volt a Ferrarinál a csapatutasítás, a fiatal monacói szerint azonban most minden rendben volt a stratégiával. 

„Ezen a versenyen semmi problémám nem volt” – nyilatkozta. „Az első etapban én voltam gyorsabb, de mindig nehéz, amikor a mögötted lévő versenyző azt mondja, hogy ő gyorsabb, mert mindig mi akarunk elöl lenni. Aztán hagyták, hogy elmenjek, és tudtam a saját versenyemet teljesíteni. Ezután újra cseréltünk, amikor küszködtem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!