Leclerc kifakadt: Sainz úgy próbált elfordulni, mintha ott sem lennék! - F1VILÁG.HU

Leclerc kifakadt: Sainz úgy próbált elfordulni, mintha ott sem lennék!

HIRDETÉS
Odaszúrt csapattársának, Carlos Sainznak a vasárnapi Spanyol Nagydíjat követően a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc. A monacói versenyző végül ötödikként ért célba Barcelonában, és sajnálja, hogy nem volt egy körrel hosszabb a verseny.
Charles Leclerc, Ferrari

„Nem vagyok elégedett, sajnos egy kör még hiányzott a 4. helyhez, amiért kár, de ez volt a legtöbb, amit elérhettünk a versenyen” — mondta a monacói versenyző. „Azt gondolom, a stratégia terén jó döntés volt, hogy eltoltuk egy kicsit magunkat a többiekhez képest, de kár, hogy veszítettünk egy kis időt az autók között a verseny elején.”

„Szerintem a stratégia terén jól tettük, hogy eltoltuk a dolgokat a többiekhez képest. Az első etapban remekül menedzseltem a gumikat azért, hogy tovább el tudjak menni, ezt tökéletesen sikerült is megtenni, szóval ennél többet nem tehettünk volna ebből a szempontból.”

Leclerc a verseny egy pontján nagyon közel került csapattársához, Carlos Sainzhoz, amikor az a 3. körben kívülről próbálta megelőzni őt, eközben pedig össze is koccantak egy kicsit a Ferrarik.

„Kár ezért is, mert a csapat azt mondta nekünk a verseny előtt, hogy vigyázzunk a gumikra a verseny ezen pontján, én pedig pontosan ezt csináltam” — magyarázta a Ferrari pilótája. „Az utolsó kanyarban pedig remekül lehet is spórolni velük. És tudtuk, hogy mindkettőnknek spórolni kell.”

„Carlos viszont szerintem abban a körben sokkal jobban megnyomta a 14-es kanyarban, nagyon közel került hozzám és előzött. Ami rendben is volt, de aztán úgy vette be a kanyart, mintha ott sem lennék. Egy kicsit kár ezért, mert… Mindegy is, beszélni fogunk majd róla, nem olyan nagy dolog ez, megértem, hogy ez volt a hazai versenye, és nagyon fontos pillanat pályafutása szempontjából, szóval gondolom, valami látványosat akart csinálni, de talán nem én voltam a megfelelő ellenfél ehhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!