Leclerc: Küszködtem a gumikkal, sok munka vár ránk a versenyig - F1VILÁG.HU

Leclerc: Küszködtem a gumikkal, sok munka vár ránk a versenyig

Sok munka vár a Ferrari Forma-1-es csapatára a 37. Magyar Nagydíj szombati időmérője után, Charles Leclerc szerint ugyanis ki kell találniuk, hogyan alkalmazkodjanak a legjobban a vasárnapi versenyre várható hűvösebb időjárási körülményekhez.

A maranellói gárda versenytempója igazán ígéretesnek mutatkozott a pénteki szabadedzéseken, akkor azonban még meglehetősen nagy hőség fogadta az F1 mezőnyét. A Ferrarik a szombati időmérő edzésen alulmaradtak a Mercedes versenyzőjével, George Russell-lel szemben, a meteorológiai előrejelzések szerint pedig vasárnapra is hűvösebb, 20-24°C-os hőmérséklet várható.

A Ferrari az elmúlt időszakban igazán nagyot lépett előre a gumikezelés tekintetében: a maranellóiak Ausztriában, és az egy héttel ezelőtti Francia Nagydíjon is igazán erősek voltak ezen a téren, nagy kérdés azonban, hogy a vasárnapi, hűvösebb viszonyok közepette is ez lesz-e a helyzet.

Lapunk erről kérdezte a Ferrari pilótáit az időmérőt követő sajtótájékoztatón, Charles Leclerc pedig bevallotta, sok munka vár rájuk a holnapi futamig.

„Úgy tűnik, a körülmények elég sokat fognak változni holnap ahhoz képest, amit pénteken láttunk, szóval fontos, hogy amilyen gyorsan csak lehet, alkalmazkodni tudjunk” – válaszolta az F1Világ.hu kérdésére a bajnoki tabella jelenlegi 2. helyezettje, aki a futamot a 3. rajtkockából kezdheti majd meg. „Ami engem illet, ma küszködtem a gumikkal, de a holnapi versenyen teljesen másképp alakulhatnak a dolgok.”

„Bőven lesz munkánk ma este, hogy megértsük, milyen irányba induljunk el a vasárnapi versenyt tekintve, és hogy a lehető legjobban felkészüljünk.”

A Ferrari másik versenyzője, Carlos Sainz 2. lett az időmérőn, a spanyol pedig bizakodóan várja a vasárnapi versenyt, az F1-75-ös kódjelű versenygép tempója ugyanis igazán erősnek mutatkozott a hétvége eddig eltelt részében. Azt ugyanakkor ő is elismeri, jól kell reagálniuk a változó körülményekre.

„Látnunk kell, hogy az autó hogyan viselkedik stabilabb körülmények között” – mondta a spanyol az F1Világ.hu kérdésére. „Ma fújt a szél, és a lágy gumik eléggé hidegek voltak, amikor pályára hajtottunk, az autó pedig működött valahogy. Vasárnap viszont üzemi hőmérsékleten lesznek jóval huzamosabb ideig, ez pedig teljesen meg tudja változtatni az autót. Remélhetőleg egy kicsit jobb tempóra leszünk képesek, mint ma, és jól sikerül az első etap. Az autó egész hétvégén gyors volt, szóval semmi okunk azt hinni, holnap nem leszünk majd erősek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!