Leclerc: Küszködünk az egyensúllyal - F1VILÁG.HU

Leclerc: Küszködünk az egyensúllyal

Sok munka vár a Ferrari Forma-1-es csapatára a Hungaroringen Charles Leclerc szerint, a kanyargós mogyoródi aszfaltcsík ugyanis egyáltalán nem fekszik az olasz istálló versenyautójának.

A Ferrari már a versenyhétvégét megelőzően tudta, nehéz dolga lesz a Magyar Nagydíjon, és bár a pénteki szabadedzések nem adnak tiszta képet az erőviszonyokról, Leclerc szerint sokat kell fejlődniük a szombati időmérő előtt.

A 21 esztendős pilóta ráadásul azt mondja, jól meg kell tippelniük, milyen lesz majd az időjárás vasárnap – miközben szombaton jó eséllyel esni fog a Hungaroringen.

 

„Összességében nem volt egy jó nap a mai. Ami engem illet, nem vagyok túl elégedett jelenleg az autó egyensúlyával, úgyhogy sokat kell még dolgoznom ezen. Sokat küszködtünk az egyensúllyal. Meg kell próbálnunk megoldást találnunk holnapra, és akkor remélhetőleg közelebb leszünk az elejéhez” – mondta a monacói.

„Alkalmazkodnunk kellett a körülményekhez, amik sokat változtak. Majd meglátjuk holnap, de remélhetőleg esni fog.”

„Szerintem esőben jobb volt a helyzet. Összességében küszködünk egy kicsit azzal a leszorítóerő-szinttel, amit itt kell használni. Tudtuk, hogy nehéz pálya lesz ez számunkra, hiszen sok leszorítóerőre van szükség – tehát dolgoznunk kell ezen, és meg kell próbálnunk javulni szombaton.”

„Az egész arról szól majd, hogy megpróbáljuk kitalálni, hogyan alakul majd a vasárnap. Szerintem a verseny napján minden teljesen más lesz, sokkal melegebb is lesz, mint ma, nem lesz eső sem, úgyhogy majd meglátjuk.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Küszködünk az egyensúllyal
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!