Leclerc: Lassúak vagyunk szárazon, és nem értjük, miért... - F1VILÁG.HU

Leclerc: Lassúak vagyunk szárazon, és nem értjük, miért…

HIRDETÉS
A gyenge időmérő után csak a 11. helyről kezdheti majd meg a mai Kanadai Nagydíjat a két hete, Monacóban győztes Charles Leclerc. A Ferrari versenyzője azt mondja, problémásan alakul számára a hétvége, a fő gond viszont az, hogy nincs meg a tempójuk.
LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, portrait during the Formula 1 AWS Grand Prix du Canada 2024, 9th round of the 2024 Formula One World Championship from June 07 to 09, 2024 on the Circuit Gilles Villeneuve, in Montréal, Canada - Photo Xavi Bonilla / DPPI

Pedig pénteken Leclerc még igencsak optimistán nyilatkozott, elmondása szerint ugyanis a Ferrari autója minden körülmény közepette ütőképesnek bizonyult. Szombaton viszont egész egyszerűen nem volt meg az egyensúly, és az utolsó szabadedzéstől kezdve képtelenek voltak jó tempót diktálni.

„Újra kell néznem a dolgokat, de az igazi probléma az, hogy minden megtett körünkkel a 8. és 12. helyek közé kerültünk. Elég dühös vagyok, mert az első megtett köröm szerintem túl korai volt, az utolsó köröm pedig nem sikerült túl jól” — mondta a 26 esztendős versenyző. „Mindent egybevetve azt gondolom, ennek az időmérőnek az eredménye egyszerűen az, hogy nem vagyunk elég gyorsak.”

„Lassúak voltunk — egész nap lassúak voltunk. Volt egy problémánk egy érzékelővel a szabadedzésen is, ami nagyon dühítő volt, és az időmérő menedzselése sem volt a legjobb. Nehéz időmérő volt, de azt mondanám, a fő problémánk az, hogy nincs meg a tempó, nagyon lassúak vagyunk szárazon, és nem értjük, miért. Furcsa a monacói nagyszerű hétvégé után ilyen nehézségekkel szembesülni.”

Leclerc ezzel együtt azt mondja, nagyon reméli, hogy a mai versenyen jobb formát tudnak majd nyújtani.

„Bízom benne, hogy a versenyen jobb lesz a helyzet, és jobb eredményt érhetünk el, de jelenleg nem ez látszik szárazon. Meglátjuk, milyenek lesznek a körülmények, igyekszünk maximalizálni az eredményt. Az ilyen versenyeken a fő cél mindig az, hogy a lehető legtöbb pontot megszerezzük. Ezen a hétvégén nem vagyunk versenyképesek, megpróbáljuk megérteni, mi hiányzik. Minden, amit tehetünk, hogy a versenyre fókuszálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!