Leclerc: Lehet, hogy autót török vasárnap…

Charles Leclerc, Ferrari, Baku
Fotó: Scuderia Ferrari
Rendkívül csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzését követően Charles Leclerc, aki a Ferrari hibájából nem tudott jól szerepelni a szombati kvalifikáción.

Leclerc jelen állás szerint csak a 16. helyről rajtolhat majd hazai versenyén, miután már az időmérő első szakaszából [Q1] sem jutott tovább.

Csapata, a Ferrari ugyanis nem küldte őt pályára újra, hogy javítson, így egyre hátrébb csúszott, végül pedig visszaesett a 16. helyre.

Leclerc a történtek után nagyon csalódottan nyilatkozott – azt mondta, ő szeretett volna újra pályára gurulni, ám egyelőre nem kapott magyarázatot a Ferraritól.

„Megkérdeztem, hogy biztosak-e benne, ők azt mondták, szerintük igen. Én rákérdeztem, hogy nem kellene-e kimennünk újra…” – mondta a monacói a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Nem igazán kaptam választ… nem tudom, nem kaptam még részletes magyarázatot a történtekre. Nagyon nehéz elfogadnom.”

Amikor arról kérdezték, nem az jelentette-e a problémát, hogy néhány perccel korábban úgy kellett őt visszatolni mérlegelésre, Leclerc kifejtette, bőven volt idejük arra, hogy még egy körre kimenjen.

„Igazából bőven volt időnk arra, hogy újra kimenjünk a pályára. A mérlegelés nem jelentett problémát, volt üzemanyagunk is, gumit is cseréltünk. Szóval nem ezzel volt a gond… Nem tudok még mit mondani, szükségem van némi magyarázatra.”

A monacói tehetség hozzátette, nehéz verseny vár rá, és rengeteg kockázatot kell vállalnia, ha jó eredményt akar elérni.

„Remélhetőleg esni fog – ha így lesz, akkor lutri lesz a verseny. Ha száraz lesz a pálya, unalmas verseny vár rám. Szerintem sokat kell majd kockáztatnom, akár annak a kockázatát is be kell vállalnom, hogy összetöröm az autót. Mást nem tehetünk, próbálkoznunk kell, merész előzéseket kell végrehajtanom, mert ezen a pályán gyakorlatilag lehetetlen az előzés. Majd meglátjuk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!