Leclerc: Lehet, hogy változtatni kell a vezetési stílusomon - F1VILÁG.HU

Leclerc: Lehet, hogy változtatni kell a vezetési stílusomon

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, készen áll arra, hogy egy kicsit változtasson vezetési stílusán, az elmúlt versenyeken ugyanis túlságosan keményen bánt az abroncsokkal csapattársához, Sebastian Vettelhez képest.
GP UNGHERIA  F1/2019 -  SABATO 03/08/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari

A Magyar Nagydíjon a monacói jobban küszködött az abroncsokkal, mint négyszeres világbajnok csapattársa, emiatt pedig tempót veszített a verseny utolsó harmadában Vettelhez képest.

Csapattársa végül meg is tudta előzni őt, így az utolsó dobogós hely Vettelé lett.

„Alapvetően nehéz volt. Nagyon sokat küszködtem a hátsó abroncsokkal már a verseny közepétől kezdve. A gumik elfogytak” – mondta Leclerc.

„Az első etap végén elég korán kiálltunk, főleg azért, mert szenvedtem a gumikkal. A második etap végén ugyanez volt a helyzet, szóval határozottan van valami, amit Seb jobban csinál nálam a hosszú etapokon, amikor a gumik degradálódnak.”

Leclerc szerint a vezetési stílusán kellene változtatni egy kicsit, ugyanakkor a beállításokra is vetnek majd egy pillantást.

„Szerintem valamit az én oldalamon kell megérteni. Én jobban szenvedtem, és jobban degradálódtak az abroncsaim, mint Sebé, és szerintem ez a vezetési stílusomból fakad. Talán túl agresszíven vezetek most a versenyeken. Meg kell értenem ezt a dolgot, ki kell elemezni, hogy fejlődhessek a következő versenyekre.”

„Meggyőződésem, hogy Seb valamit jobban csinál ezen a téren, úgyhogy nekem is fejlődnöm kell. Az első és a második etap végén egyszerűen hiányzott a tempó.”

„Pár versenyhétvégén igazán gyors voltam az időmérőkön, de a versenyek vége felé úgy tűnik, jobban küszködök. Meg kell tudnom, hogyan segíthetném elő a dolgot a vezetési stílusommal, de lehet, hogy az autó egyensúlyával kell egy kis kompromisszumot kötni – elvégre a futamok végén osztják a pontokat! Kár érte, de tanulni fogok belőle.”

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto hozzátette, Vettel egyik erőssége Leclerchez képest kétségkívül a gumikezelés.

Hirdetés

„Seb a versenyeken mindig nagyon erős. Tisztában van azzal, hogy fontos, hogy a versenytempóját kihasználja. Ha tehát elkövet néhány hibát, ahogy Silverstone-ban, az nem a legjobb” – mondta az olasz szakember.

„De ettől eltekintve nagyon elégedett vagyok vele, tapasztalt és jól tudja, hogyan kezelje a gumikat. Tényleg ez az egyik erőssége, és nagyon jól vezet ebből a szempontból.”

Leclerc egyébként még a Hungaroringen az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva azt mondta, vannak dolgok, amiket szeretne eltanulni négyszeres világbajnok csapattársától.

„Például azt, hogy mennyire precíz minden olyan dologgal kapcsolatban, amit érez az autóban” – mondta lapunknak a Ferrari monacói versenyzője.

„Ez kétségkívül olyasvalami, amire igyekeztem odafigyelni már az első alkalmakkor is egy-egy edzés vagy verseny után a meetingeken. Ez is azon dolgok közé tartozik, melyekben nekem még fejlődnöm kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!