Leclerc: Lehet, hogy változtatni kell a vezetési stílusomon - F1VILÁG.HU

Leclerc: Lehet, hogy változtatni kell a vezetési stílusomon

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, készen áll arra, hogy egy kicsit változtasson vezetési stílusán, az elmúlt versenyeken ugyanis túlságosan keményen bánt az abroncsokkal csapattársához, Sebastian Vettelhez képest.

A Magyar Nagydíjon a monacói jobban küszködött az abroncsokkal, mint négyszeres világbajnok csapattársa, emiatt pedig tempót veszített a verseny utolsó harmadában Vettelhez képest.

Csapattársa végül meg is tudta előzni őt, így az utolsó dobogós hely Vettelé lett.

 

„Alapvetően nehéz volt. Nagyon sokat küszködtem a hátsó abroncsokkal már a verseny közepétől kezdve. A gumik elfogytak” – mondta Leclerc.

„Az első etap végén elég korán kiálltunk, főleg azért, mert szenvedtem a gumikkal. A második etap végén ugyanez volt a helyzet, szóval határozottan van valami, amit Seb jobban csinál nálam a hosszú etapokon, amikor a gumik degradálódnak.”

Leclerc szerint a vezetési stílusán kellene változtatni egy kicsit, ugyanakkor a beállításokra is vetnek majd egy pillantást.

„Szerintem valamit az én oldalamon kell megérteni. Én jobban szenvedtem, és jobban degradálódtak az abroncsaim, mint Sebé, és szerintem ez a vezetési stílusomból fakad. Talán túl agresszíven vezetek most a versenyeken. Meg kell értenem ezt a dolgot, ki kell elemezni, hogy fejlődhessek a következő versenyekre.”

„Meggyőződésem, hogy Seb valamit jobban csinál ezen a téren, úgyhogy nekem is fejlődnöm kell. Az első és a második etap végén egyszerűen hiányzott a tempó.”

„Pár versenyhétvégén igazán gyors voltam az időmérőkön, de a versenyek vége felé úgy tűnik, jobban küszködök. Meg kell tudnom, hogyan segíthetném elő a dolgot a vezetési stílusommal, de lehet, hogy az autó egyensúlyával kell egy kis kompromisszumot kötni – elvégre a futamok végén osztják a pontokat! Kár érte, de tanulni fogok belőle.”

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto hozzátette, Vettel egyik erőssége Leclerchez képest kétségkívül a gumikezelés.

„Seb a versenyeken mindig nagyon erős. Tisztában van azzal, hogy fontos, hogy a versenytempóját kihasználja. Ha tehát elkövet néhány hibát, ahogy Silverstone-ban, az nem a legjobb” – mondta az olasz szakember.

„De ettől eltekintve nagyon elégedett vagyok vele, tapasztalt és jól tudja, hogyan kezelje a gumikat. Tényleg ez az egyik erőssége, és nagyon jól vezet ebből a szempontból.”

Leclerc egyébként még a Hungaroringen az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva azt mondta, vannak dolgok, amiket szeretne eltanulni négyszeres világbajnok csapattársától.

„Például azt, hogy mennyire precíz minden olyan dologgal kapcsolatban, amit érez az autóban” – mondta lapunknak a Ferrari monacói versenyzője.

„Ez kétségkívül olyasvalami, amire igyekeztem odafigyelni már az első alkalmakkor is egy-egy edzés vagy verseny után a meetingeken. Ez is azon dolgok közé tartozik, melyekben nekem még fejlődnöm kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Lehet, hogy változtatni kell a vezetési stílusomon
Hamilton nagyon örül a monacói negyedik helyezésnek
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!