Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Leclerc: Lenyűgözött Schumacher versenyzése

Michael Schumachert tartja példaképének a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Charles Leclerc – ezt a monacói tehetség árulta el nemrég, amikor rajongók kérdéseire válaszolt a közösségi oldalakon.

Leclerc 2018-ban mutatkozott be a Forma-1-ben, tavaly pedig már a Ferrari versenyzőjeként állhatott rajthoz a száguldó cirkuszban.

A fiatal versenyző néhány éve veszítette el édesapját, illetve szoros barátságot ápolt Jules Bianchival is, így amikor példaképeiről kérdezik, rendre őket említi meg. Ami viszont magát a versenyzést illeti, Leclerc azt mondja, Schumacher versenyein nőtt fel, így ebből a szempontból a hétszeres világbajnok a hőse.

„A Ferrari hőse számomra – és szerintem sokak számára – Michael volt. Fiatal voltam, amikor sorra győzött, de mindig nagyon lenyűgöző volt számomra. Annak idején mindig néztem a Forma-1-et, főleg a Ferrarit, és nyilvánvalóan Michael volt az, akire igazán odafigyeltem” – fogalmazott Leclerc, aki felidézte azt is, milyen érzés volt, amikor bekerült a Ferrari akadémiájára.

„Elég régen jártam először Maranellóban, talán 11-12 éves lehettem. Jules Bianchival jártam ott először – igazából csak a városba érkeztem, a Ferrarihoz nem mehettem be, nem volt belépőkártyám. De emlékszem, kívülről néztem a Ferrari épületeit, amik lenyűgöztek. Arról álmodoztam, hogy ott leszek, és beléphetek egy szép napon. Most egy kicsit már könnyebb bejutnom a gyárba.”

„2015-ben csatlakoztam az akadémiához, és arra emlékszem, hogy igazán különleges volt! Apukámmal mentem Maranellóba. Nagyon félénk voltam, eléggé féltem. Lenyűgöző volt, amikor beléptem a kapun. Két nappal később szóltak, hogy csatlakozhatok a Ferrari versenyzői akadémiájához. Nagyszerű nap volt, és egyben nagyszerű pillanat pályafutásomban, hiszen lehetővé tette, hogy eljussak oda, ahol most tartok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!