Leclerc: Lenyűgözött Schumacher versenyzése

GP MONACO F1/2019 - SABATO 25/05/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari
Michael Schumachert tartja példaképének a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Charles Leclerc – ezt a monacói tehetség árulta el nemrég, amikor rajongók kérdéseire válaszolt a közösségi oldalakon.

Leclerc 2018-ban mutatkozott be a Forma-1-ben, tavaly pedig már a Ferrari versenyzőjeként állhatott rajthoz a száguldó cirkuszban.

A fiatal versenyző néhány éve veszítette el édesapját, illetve szoros barátságot ápolt Jules Bianchival is, így amikor példaképeiről kérdezik, rendre őket említi meg. Ami viszont magát a versenyzést illeti, Leclerc azt mondja, Schumacher versenyein nőtt fel, így ebből a szempontból a hétszeres világbajnok a hőse.

„A Ferrari hőse számomra – és szerintem sokak számára – Michael volt. Fiatal voltam, amikor sorra győzött, de mindig nagyon lenyűgöző volt számomra. Annak idején mindig néztem a Forma-1-et, főleg a Ferrarit, és nyilvánvalóan Michael volt az, akire igazán odafigyeltem” – fogalmazott Leclerc, aki felidézte azt is, milyen érzés volt, amikor bekerült a Ferrari akadémiájára.

„Elég régen jártam először Maranellóban, talán 11-12 éves lehettem. Jules Bianchival jártam ott először – igazából csak a városba érkeztem, a Ferrarihoz nem mehettem be, nem volt belépőkártyám. De emlékszem, kívülről néztem a Ferrari épületeit, amik lenyűgöztek. Arról álmodoztam, hogy ott leszek, és beléphetek egy szép napon. Most egy kicsit már könnyebb bejutnom a gyárba.”

„2015-ben csatlakoztam az akadémiához, és arra emlékszem, hogy igazán különleges volt! Apukámmal mentem Maranellóba. Nagyon félénk voltam, eléggé féltem. Lenyűgöző volt, amikor beléptem a kapun. Két nappal később szóltak, hogy csatlakozhatok a Ferrari versenyzői akadémiájához. Nagyszerű nap volt, és egyben nagyszerű pillanat pályafutásomban, hiszen lehetővé tette, hogy eljussak oda, ahol most tartok.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS