Friss hírek

Leclerc lett az év újonca az Autosport díjátadóján

Charles Leclerc lett az év újonca a brit Autosport magazin idei díjátadóján.

Charles Leclerc lett az év újonca a brit Autosport magazin idei díjátadóján.

A monacói versenyző 2018-ban a Sauber színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, 2019-ben pedig már a Ferrari versenyzőjeként bizonyíthat a száguldó cirkuszban.

Hirdetés
 

Leclerc az Azeri Nagydíjon egy 6. hellyel mutatta meg a közönségnek, érdemes lesz rá odafigyelni, a szezon további részében pedig rendszeresen pontszerző helyeken végzett, és következetesen jobbnak bizonyult csapattársánál, Marcus Ericssonnál.

Az Autosport díjátadóján a korábbi F1-es versenyzőtő, Jean-Eric Vergne-től vehette át az Év Újonca díjat.

„Nagyszerű idény volt. Nem számítottam arra, hogy ilyen pozitív lesz, és arra sem, hogy a Ferrarinál folytathatom” – mondta a fiatal versenyző.

„Egyszerűen őrület, még fel sem fogtam igazán, mi történik. Az első három verseny igazán nehéz volt, rengeteget kellett tanulnom, sok volt az új dolog.”

„De utána minden simán ment, nagyszerű év volt, és egy nagyszerű csapat nélkül nem sikerült volna. Rendszeresen bekerültünk a Q3-ba, és mindez a csapatnak köszönhető. Nagyon várom már a rám váró kihívásokat a következő néhány évben.”

Leclerc szót ejtett új csapattársáról, Sebastian Vettelről is.

„Sokat kell majd tanulnom, ez egy teljesen új helyzet számomra, hatalmas ugrás. Megtiszteltetés lesz egy olyan bajnok oldalán versenyezni, mint ő.”

Leclerc mellett az IndyCar újonca, Robert Wickens, Pierre Gasly, a Forma-E-ben versenyző Andre Lotterer, valamint az F2-ből jövőre a Forma-1-be előrelépő George Russell és Lando Norris pályáztak még az Év Újonca díjra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!