Leclerc magabiztos, mert a versenyre hangolták a Ferrarit Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Leclerc magabiztos, mert a versenyre hangolták a Ferrarit Melbourne-ben

HIRDETÉS
Nem tudott jó eredményt elérni a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén Charles Leclerc, a monacói versenyző azonban jobb teljesítményt vár a futamon, elmondása szerint ugyanis egy kicsit beáldozták az időmérős tempót a jobb versenyteljesítményért.
3 - GP AUSTRALIA F1/2023 - SABATO 01/04/2023   credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc csak a 7. helyről kezdheti majd meg a melbourne-i versenyt, az időmérő után egy interjúban pedig arról beszélt, a gyenge eredmény egyrészt ő, másrészt a Ferrari sara, nem végeztek ugyanis kellően jó munkát, így mindenképpen sokat tanulhatnak a történtekből.

A monacói pilóta saját bevallása szerint egész egyszerűen nem vezetett jól az időmérő első szakaszaiban, a Q3-ban pedig a nehéz körülmények még inkább ellene szóltak.

„Hogy őszinte legyek, a Q1-ben és a Q2-ben nem végeztem elég jó munkát a vezetés szempontjából, egyszerűen nem tudtam összerakni a dolgokat” – fogalmazott Leclerc. „A Q3 ebből a szempontból egy kicsit jobban sikerült – általában a Q3-ban amúgy is mindig jobban összerakom a dolgokat.”

„Ezúttal viszont sajnos a második Q3-as etapnál érkezőben volt az eső, szóval nem volt előkészítő köröm, így rögtön nyomnom kellett, ami nem volt valami jó a gumik számára. Ráadásul a teljes első szektorban Carlos [Sainz] mögött voltam, ezt reményeim szerint megvizsgáljuk majd csapatként, mert ez is ártott egy kicsit.”

Leclerc ugyanakkor magabiztosan várja a vasárnapi futamot, elmondása szerint ugyanis kötöttek egy kis kompromisszumot a jobb versenytempó érdekében.

„Ami a versenyt illeti, szerintem egészen jó autóval rendelkezünk. Kötöttem ugyanis némi kompromisszumot, feláldozva az időmérős tempót a versenytempó érdekében. Szóval meglátjuk, hogyan alakul.”

Arra a kérdésre, hogy milyen eredményt érhetett volna el az időmérőn, ha minden jól sikerül, a Ferrari versenyzője így válaszolt: „Ebbe nem szeretnék belemenni. Nem vezettem jól a Q1-ben és a Q2-ben, és nem tudhatjuk, mi lehetett volna elérhető a Q3-ban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!