Leclerc: Magabiztosak vagyunk, de van tennivaló bőven

Charles Leclerc, Ferrari, French GP Le Castellet, Paul Ricard
Fotó: Scuderia Ferrari
Optimistán nyilatkozott a Francia Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói ugyan jócskán elmaradt az élen végző Valtteri Bottastól délután, de így is a 3. legjobb időt futotta meg.

Leclerc hátránya bő 6 tizedmásodperc volt a második gyakorláson Bottashoz képest, a Ferrari versenyzője azonban úgy érzi, elégedett lehet a pénteki edzésnappal, hiszen hasznos munkát tudtak végezni.

Bár a tempó tekintetében van még hová fejlődni, a Ferrarinak sikerült letesztelni új első szárnyát, illetve padlólemezét is a nyitónapon.

„Összességében elégedett vagyok azzal, ahogy a pénteki edzések alakultak” – mondta a 21 esztendős tehetség.

„Jól éreztem magam az autóban, és kipróbáltunk néhány új elemet is. Magabiztosak vagyunk, de még sok munka vár ránk, hogy az autó a lehető legjobb formában legyen egy erős időmérőhöz.”

„A riválisaink erősek, nekünk pedig magunkra kell fókuszálnunk, hogy minden összeálljon szombatra. Élvezetes volt ismét ezen a pályán körözni – egy kicsit más ez az aszfaltcsík, mint a többi, mivel a falak nagyon messze vannak, szóval lehet nyomni neki, többet lehet bevállalni az edzésen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!