Leclerc: Magyarország az egyik kedvenc helyszínem, hiányozni fognak a rajongók - F1VILÁG.HU

Leclerc: Magyarország az egyik kedvenc helyszínem, hiányozni fognak a rajongók

HIRDETÉS
Izgatottan várják a Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Ferrari versenyzői, Sebastian Vettel és Charles Leclerc azonban nagyon sajnálják, hogy a lelkes közönség ezúttal nem szoríthat nekik a helyszínen.
GP STYRIA F1/2020 -  DOMENICA 12/07/2020        
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Az előttünk álló hétvégén a 2020-as Forma-1-es idény harmadik versenyét rendezik meg: a Magyar Nagydíj programja pénteken 11 órakor kezdődik az első szabadedzéssel.

A Ferrari számára nem alakult jól az idénykezdet, kiderült ugyanis, autója nem elég versenyképes ahhoz, hogy a győzelmekért harcoljon, Leclerc és Vettel ráadásul a múlt vasárnapi Stájer Nagydíjon egymással ütköztek.

A két versenyző éppen ezért nagyon örül annak, hogy már ezen a hétvégén újra autóba ülhet, és mindent megtesznek azért, hogy javítsanak eddigi formájukon.

Charles Leclerc azt mondja, nagyon szereti Budapestet, de most különösen szomorú amiatt, hogy a rajongók nem lehetnek ott a Hungaroringen.

„Nagyon várom már, hogy visszaüljek az autóba” – mondta a fiatal monacói. „Kedvelem a Hungaroringet, egy igazán technikás pálya, vannak trükkös részei, ahol a legkisebb hibának is megfizeted az árát a köridőt tekintve.”

„Ezért fontos – főleg az időmérőn –, hogy jó kört rakj össze.”

„Budapest az egyik kedvenc állomásom a naptárban, a város annyira gyönyörű, és általában rengeteg lelkes rajongóval találkozunk. Ezúttal egy kicsit más lesz, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a legjobb show-t nyújtsuk nekik.”

Csapattársa, a négyszeres világbajnok kiemelte, a Hungaroring nagyon megterhelő pálya a versenyzők számára.

„A gyenge spielbergi szereplés után jó, hogy rögtön újra visszatérhetek a pályára” – mondta a négyszeres világbajnok.

Hirdetés

„A Hungaroring fizikailag igazán megterhelő egy versenyző számára, mivel nem sok egyenes van. Ami azt illeti, rengeteg a kanyar, és a nagydíjat általában nagy forróságban rendezik.”

„Emellett egy olyan pálya, ahol rengeteg a Ferrari-rajongó, és sok szurkoló szokott érkezni Németországból, úgyhogy furcsa lesz úgy versenyezni, hogy nem látjuk őket a lelátón.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!