Leclerc: Már az időmérő előtt világos volt, mi lesz a szereposztás Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Leclerc: Már az időmérő előtt világos volt, mi lesz a szereposztás Szingapúrban

A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc szerint teljesen magától értetődő volt, hogy hátvédként segíti csapattársát, Carlos Sainzot a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon.

A maranellói gárda remek formát nyújtott a villanyfényes hétvégén: a szombati időmérőn Carlos Sainz megszerezte a rajtelsőséget, míg csapattársa, Charles Leclerc a 3. rajtkockát csípte el. A monacói versenyző aztán a lágy gumikkal hamar maga mögé utasította a Mercedes versenyzőjét, George Russellt, a verseny első szakaszában pedig hátvédként dolgozott csapattársa, Sainz mögött.

Bár a kerékcserék során Leclerc-nek balszerencséje volt, Sainz végül nagy csatában győzni tudott – ezzel az elsőséggel pedig a Ferrari megtörte a Red Bull idei egyeduralmát. Leclerc a Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában beszélt arról, a szingapúri győzelem nagy lökést adott az olasz istállónak.

„A szingapúri győzelem természetesen óriási lökést adott a csapatnak, főleg azok után, ahogy az évad első fele alakult” – magyarázta a Ferrari versenyzője. Hogy őszinte legyek, ha négy-öt versennyel ezelőtt kérdeznek meg erről, akkor azt mondtam volna, hogy a Red Bull az összes versenyt megnyeri idén.”

„Ha tehát volt egy lehetőségünk, akkor az kétségkívül Szingapúr volt, mert feltehetően nem voltak csúcsformában. A csapatunk pedig hihetetlen munkát végzett azzal, hogy élt a lehetőséggel. Carlos pedig szintén nagyszerűen dolgozott. Szóval ez egy nagy lökés a csapatnak az év hátralévő részére, főleg, hogy már két-három verseny óta azt érezzük, hogy jó irányba haladunk, és végre sikerült megnyernünk egy versenyt.”

Leclerc-t aztán megkérdezték arról is, hogyan építették fel a szingapúri győzelmet csapaton belül. A 25 esztendős versenyző elárulta, már a szombati időmérőn egyértelmű volt, hogy aki kettejük közül hátrébb végez, az védeni fogja a gyorsabb pilótát az elsőség érdekében.

„Ami a Carlosszal való közös munkát illeti, azt gondolom, mindig remekül tudtunk együtt dolgozni, és már a szombat esti időmérőtől kezdve világos volt – vagy talán már az időmérő előtt is –, hogy bárki is végezzen elöl, a második autónak gyakorlatilag védenie kell az elöl lévő autót. Szóval ez teljesen világos volt, és igen, remek munkát végeztünk, szóval nagyon örülök, hogy legalább a csapatnak sikerült győznie, ez engem is motivál, és extra lökést ad ahhoz, hogy én is nyerjek egy versenyt a szezon vége előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!