Leclerc már látja a jót a Ferrari idei szezonjában - F1VILÁG.HU

Leclerc már látja a jót a Ferrari idei szezonjában

HIRDETÉS
Hullámzó évet tudhat maga mögött a Ferrari Forma-1-es pilótája, Charles Leclerc, aki a sok frusztráció ellenére látja a pozitívumot a szezonjában.
Charles Leclerc, Ferrari

Charles Leclerc életében először számított bajnokesélyesnek a Forma-1-ben, miután a 2022-es szezont óriási lendülettel kezdve néhány verseny alatt több mint 40 pontos előnyt épített ki a címvédő Max Verstappennel szemben. A fölénye azonban a folytatásban elolvadt, ráadásul a szezonzárón a második helyért is meg kellett küzdenie Sergio Perezzel. Az ötszörös futamgyőztes sok frusztrációt megélt a világbajnoki küzdelemben, a Ferrari elszalasztott lehetőségét azonban nem látja borúsan. Egyes eredményeknek egyenesen örül.

“Nem sok elégedettségre ad okot, hogy őszinte legyek” – reagált arra a felvetésre, hogy az egyéni világbajnokságon megszerzett második helyezésével kettéválasztotta a Két Red Bull-pilótát, Verstappent és Perezt. ” Szerintem egy jó szezon van mögöttünk, különösen 2020-at és 2021-et figyelembe véve, amelyek nehéz évek voltak a csapat számára. Semmi garancia nem volt arra, hogy ilyen nagyot lépünk előre, és az egyéni és a konstruktőri világbajnokságon is a második helyen végzünk. Emiatt boldog vagyok.”

“Persze mélyebbre tekintve láthatjuk, hogy a szezon közepe nagyon frusztrálóan alakult. Nem sikerült kellően összeszedetten versenyezni, ami nagyon zavaró. Összességében vegyesek az érzéseim, de a második helyezés jó. Csak abban bízom, hogy a következő szezonban még feljebb tudunk lépni” – reménykedett a monacói.

Leclerc a szezon egyik legmélyebb pontját Franciaországban élte át, ahol az élen állva megpördült, és a falnak ütközve Verstappen ölébe ejtette a futamgyőzelmet. A pillanat hevében óriásit ordított a rádióba, ami az idei szezon egyik legemlékezetesebb pillanata lett.

“Szerintem ezzel semmi gond. Az idény végén visszatekintve többnek érződik, de ott, a szezon közepén nem volt olyan nehéz” – emlékezett vissza az ominózus esetre Leclerc.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!